Makelaardij Rappange in Amsterdam wil huurders van huizen die hun woning onderverhuren voor het gerecht slepen. Rappange eist niet alleen huisuitzetting, maar ook het geld dat is verdiend via Airbnb.

Dat schrijft de Telegraaf (via Blendle). De makelaars van Rappange zouden volgens de krant in totaal 35 gevallen bij een advocatenkantoor hebben weggelegd. De advocaten zoeken naar bewijs om de huurders aan te pakken die volgens de makelaars soms duizenden euro’s verdienen door hun huis op Airbnb aan te bieden.

Bewijzen dat iemand zijn huis via Airbnb onderverhuurt is lastig. Aantonen hoeveel mensen er mee verdienen is nog lastiger. De advocaten van het bewuste advocatenkantoor, Van Diepen Van der Kroef, zouden volgens de krant overwegen om Airbnb via de rechter te dwingen die gegevens vrij te geven.

Airbnb is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een fenomeen. Particulieren kunnen via de website hun huis aan toeristen verhuren die zo kunnen beschikken over, een vaak iets goedkoper, alternatief voor een hotel.

Wie een huis huurt, zeker in het geval van sociale woningbouw, mag zijn huis meestal helemaal niet onderhuren. En zelfs bij koophuizen is verhuur aan toeristen soms een probleem, omdat de vereniging van eigenaren met de verhuur zou moeten instemmen.

Lees ook

Je huis verhuren tijdens de vakantie slim?

Oops! We could not locate your form.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl