Unilever brengt de veganistische variant van zijn paradepaardje Magnum in maart ook naar Nederland. Jongere consumenten die af en toe of deels veganistisch eten inspireerden de verbreding van het ijs-assortiment.

Dat schrijft RTL Z.

De zuivel in de producten vervangt de voedselgigant door erwten of amandel. Zo zal de Vegan Classic Magnum ijs bevatten op basis van eiwit uit erwtjes. Ook in de chocolade zit geen melk.

In Zweden en Finland was deze vegan-Magnum afgelopen najaar al te krijgen en volgende maand komt Nederland daar dus bij.

Daar blijft het niet bij: “Al onze grote merken hebben straks een vegan variant”, zegt Sebastien Deneux, marketingmanager IJs bij Unilever tegen RTL Z.

Unilever-merken Ben & Jerry's en Cornetto hebben al veganistische varianten zonder zuivel. Van Cornetto is er een glutenvrije versie op basis van sojamelk. Ben & Jerry's heeft al drie vegan opties in het aanbod zitten en komt in maart met een vierde.

Voedselkenner Anneke Ammerlaan snapt de strategie van Unilever wel, zegt ze tegen RTL Z. De groep van pure veganisten is heel klein, maar je hebt wel veel parttime veganisten. "Zij hebben dierenwelzijn en duurzaamheid hoog in het vaandel staan, maar volgen niet de zeer strenge veganistische levensstijl."

Dit zijn doorgaans jongere consumenten. Daar ligt volgens Ammerlaan de aantrekkingskracht van veganistische opties voor de multinationals. Om tegenwicht te bieden aan de vergrijzing van hun klantenbestand bieden ze een product aan dat vooral jongeren aanspreekt.

Lees meer: