• Sportwagenfabrikant Lotus komt met precies het tegenovergestelde van wat je van het merk verwacht: een loodzware volledig elektrische SUV.
  • De Lotus Eletre, zoals de de ‘hyper SUV’ heet, heeft een actieradius van 600 kilometer en heeft 600 pk onder de kap.
  • De auto wordt in de Chinese stad Wuhan geproduceerd en wordt vanaf volgend jaar op de weg verwacht. Dan gaat hij meer dan een ton kosten.
  • Lees ook: Deze 2 bedrijfseconomen uit Helmond bouwen klassieke Porsches om tot elektrische auto’s

Van oudsher staat Lotus bekend om het bouwen van kleine en vooral lichte sportwagens. Nu komt het Britse merk met veel bombarie met precies het tegenovergestelde van dat: een loodzware volledig elektrische SUV.

Lotus stelt wel dat het er alles aan gedaan heeft om de Eletre zo licht mogelijk te houden. Zo wordt hij vooral van aluminium en koolstofvezel gemaakt, zit de carrosserie vol met grote gaten en is het interieur met wol-achtige stoffen bekleed. Ja, dat laatste is ook om gewicht te besparen.

Toch weegt de kolos meer dan 2 ton en moet hij meer dan 100.000 euro per exemplaar opbrengen als hij op de markt komt. Lotus begint volgend jaar met de levering van de Eletre. Wat je dan kun verwachten? Kijk zelf maar.

Dit is de Lotus Eletre

LEES OOK: De topman van Lamborghini legt uit waarom de fabrikant voorlopig geen volledig elektrische supercar zal uitbrengen