Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel


0:00

Techmiljardair Elon Musk heeft een paar bewogen dagen achter de rug op Twitter, waar de CEO Tesla een peiling deed over de vraag of hij 10 procent van zijn aandelen Tesla moest verkopen om niet als belastingontwijker gezien te worden.

Musk staat ook bekend als een ‘influencer’ op de cryptomarkt en wist met tweets eerder dit jaar de koersen van de ludieke cryptomunt dogecoin in beweging te brengen.

Afgelopen weekend veranderde de miljardair de gebruikersnaam op zijn Twitteraccount in “Lorde Edge”. Dat veroorzaakte een golf van speculatie. De CEO van Tesla gaf hierover geen opheldering.

De naamsverandering zorgde er wel voor dat een er zondag razendsnel een nieuwe meme cryptomunt opdook onder de naam Lorde Edge. Die meme-munt schoot maandag direct fors omhoog.

De Lorde Edge-cryptomunt haalde maandag een handelsvolume ter waarde van bijna 27 miljoen dollar, blijkt uit gegevens van de site coinMarketcap.

De koers bereikte een hoogtepunt van 0,00002954 dollar. Dat is een stijging van 825 procent ten opzichte van de openingsprijs van 0,000003192 dollar. Dinsdag was de waarde overigens weer gehalveerd tot ongeveer 0,000015 dollar

De token verscheen al op meer dan 1.500 watchlists op coinMarketcap. "We zijn LIVE en BOOMING! @elonmusk Lorde Edge is bij ons!", beweerde EDGELON, de gemeenschap achter de nieuwe meme-munt, zondag in een Twitter-post.

Elon Musk zei eerder dat hij alleen investeert in de bitcoin, de dogecoin en ether.

Billy Markus, de bedenker van dogecoin, zei zondag op Twitter dat de nieuwe gebruikersnaam van Musk een anagram is voor "elder doge." Musk staat bekend als een fan van de dogecoin, een cryptomunt jaren geleden werd geïntroduceerd als grap, maar sinds dit jaar bij de top 10 van grootste cryptomunten hoort.

Minuten later schreef Markus, die op Twitter door het leven gaat als 'Shibetoshi Nakamoto, over de naam Lorde Edge': "Dit betekent niet dat het intentioneel was, maar het is in een anagram."

Elon Musk is al eerder een inspiratiebron geweest voor ludieke hypemunten. Zo heeft de techmljardair een Shiba Inu hond (het Japanse hondenras dat als inspiratie geldt voor zowel de dogecoin als de shiba inu coin) met de naam Floki. Dit heeft geleid tot de introductie van een cryptomunt genaamd Floki Inu coin. De munt stond in centraal in een recente reclamecampagne in het hele Britse openbaar vervoer, volgens de Financial Times.

Toezichthouders over de hele wereld sporen beleggers aan om voorzichtig te zijn met het investeren in memecoins die gebaseerd zijn op hypes rond social media.

Afgelopen week stortte een cryptomunt met de naam Squid Game enkele dagen na de introductie volledig in. De cryptomunt ontleende zijn naam aan een populaire Netflix-serie en beleggers staken er blindelings geld in. Het lijkt er echter op dat sprake is van scam waarbij een groep oplichters naar schatting zo'n 3 miljoen dollar heeft buitgemaakt.

Meer lezen over crypto? Check deze artikelen: