De huizenmarkt in Londen is een beetje op hol geslagen. Een van de kleinste huizen in de Britse hoofdstad is deze week voor 713.823 pond verkocht – omgerekend ongeveer 821 duizend euro. Daarmee bood de koper meer dan 100.000 pond  (115 duizend euro) boven de vraagprijs.

Het stukje vastgoed ging de afgelopen maand voor 600.000 pond de markt op, voor het eerst sinds 50 jaar. In typische vaktaal omschrijft makelaarskantoor Douglas & Gordon de woning van nog geen 27 vierkante meter als “an utterly charming one bedroom cottage” en “a proper Chelsea gem.”

Maar liefst 19 biedingen werden gedaan, schrijft The Evening Standard, maar de 54-jarige Robin Swailes was de hoogste bieder. Hij betaalt omgerekend 30.517 euro per vierkante meter.

Swailes, die het bedrijf North Oxford Property Services leidt, zei tegen The Daily Mail dat hij zijn pensioengeld gebruikt om de aankoop te doen. Hij heeft het gevoel dat hij er aan kan verdienen door het later voor nóg meer te verkopen.

“Iedereen droomt van een huis in het centrum van Londen,” zegt hij. “Het is klein maar mooi en we gaan het renoveren en gebruiken als een pied-à-terre.”

Ondanks dat het huis gewaardeerd is op bijna drie keer de gemiddelde huizenprijs in het Verenigd Koninkrijk, is het volgens makelaar Douglas & Gordon nog wel nodig om het huis te moderniseren.

De voordeur brengt je naar een uitgewoonde receptiekamer.

photo_56669_13

Er is ook een kleine keuken. 

Business Insider vroeg naar foto’s van beide kamers maar Douglas & Gordon zei dat ze geen hoge resolutie foto’s beschikbaar hadden.

photo_56669_12

De trappen leiden naar de enige slaapkamer. Het heeft uitzicht op St Luke’s Gardens, een groen park met een kerk. De kamer heeft inderdaad wel wat renovatie nodig. 
photo_56669_8

Eenmaal gerenoveerd zal het huis tot wel 1 miljoen pond waard kunnen zijn, aldus het makelaarskantoor. 
“Mensen zoeken iets dat tot de verbeelding spreekt,” aldus McCulloch, de sales manager bij Douglas & Gordon. “Als iemand is gevonden, dan kan hij er gerust 1 miljoen pond voor neerleggen.”

McCulloch zegt nog nooit een kleinere woning in de buurt Chelsea te hebben gezien.

photo_56669_6