Boris Johnson, de burgemeester van Londen die eerder toegaf zelf hasj en cocaïne te hebben gebruikt, is tegen legalisering van marihuana.

Dat bleek dinsdag tijdens een vragensessie met de burgemeester in de Londense wijk Waltham Forest, zo meldt De Volkskrant.

De discussie over de legalisering van wiet leeft volop, nadat de Amerikaanse staat Colorado daar eerder dit jaar mee startte.

Boris Johnson geeft af op Amsterdam

Johnson kreeg tijdens de bijeenkomst in de wijk in Noordoost-Londen de vraag voorgelegd hoe hij aankijkt tegen de drugsaanpak in landen als Nederland, Portugal en de staat Colorado.

De uitgesproken conservatief met het woeste blonde kapsel gaf aan niets te zien in een softe aanpak. Hij vindt dat de Britse regering er goed aan doet op het bezit van cannabis een celstraf van vijf jaar te zetten en op de handel maximaal veertien jaar.

Johnson haalde en passant ook uit naar Amsterdam en stelde dat sommige delen van de Nederlandse hoofdstad nogal 'sleazy' zijn, ofwel 'onguur' en 'armzalig'.

In 2008 baarde Johnson overigens opzien met uitlatingen over zijn eigen drugsgebruik als tiener. Hij gaf toe cocaïne en marihuana te hebben gebruikt, maar stelde dat hij sindsdien fel tegen drugs is.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl