Vakantiepark Fort Oranje in Rijsbergen heeft een kort geding aangespannen tegen minister Lodewijk Asscher.

Eigenaar Cees Engel is boos op de PvdA-bewindsman vanwege uitlatingen over de beruchte camping tijdens een campagnebezoek op 23 februari. De campingbaas eist daarom een rectificatie. Het kort geding dient op 20 april in Den Haag, aldus een rechtbankwoordvoerster.

Fort Oranje staat in de schijnwerpers door een goedbekeken serie die SBS6 uitzendt over de ernstig verwaarloosde en verloederde camping. De makers laten de schrijnende woonomstandigheden zien van de bewoners van honderden verpauperde stacaravans.

Tijdens een onaangekondigd bezoek aan Fort Oranje tijdens de verkiezingscampagne suggereerde Asscher dat de camping wordt geleid door criminelen. Het recreatiepark moet volgens hem wegens ,,maffia-achtige toestanden” zo snel mogelijk worden gesloten.

Fort Oranje ligt regelmatig overhoop met de politie en de gemeente. De gemeente Zundert probeert de camping al jaren te sluiten maar dat is tot dusver niet gelukt.

De eigenaar zegt dat de recreanten zijn vertrokken door de dreigende sluiting. Het park is daarom een toevluchtsoord geworden voor arbeidsmigranten en mensen met veel problemen die nergens anders meer terechtkunnen.

Volgens de dagvaarding kan Asscher zijn beschuldigingen niet hard maken en moet hij daarom zorgen voor een rectificatie.