Het beroep dat Lionel Messi aantekende tegen de flinke straf die hij kreeg voor belastingfraude, heeft hem niet geholpen.

De Spaanse Hoge Raad bepaalde woensdag dat de gevangenisstraf voor de Argentijnse stervoetballer en zijn vader Jorge van 21 maanden en boetes van 2 en 1,5 miljoen euro blijven staan. Voor celstraffen lager dan twee jaar hoeft in Spanje iemand die niet eerder is veroordeeld echter niet de gevangenis in.

Messi werd in juli door een Spaanse rechter schuldig bevonden aan belastingfraude. De voetballer van FC Barcelona zou met hulp van zijn vader de Spaanse fiscus tussen 2007 en 2009 voor een bedrag van 4,1 miljoen euro hebben benadeeld met verzwegen inkomsten uit portretrechten.

Messi heeft altijd ontkend op de hoogte te zijn geweest van de fiscale fraude. Hij zei dat zijn vader zich bezighield met zijn boekhouding.

FC Barcelona blijft de sterspeler door dik en dun steunen. “We herhalen het nogmaals, de club geeft zijn volledige steun aan Leo Messi, zijn vader Jorge Messi en zijn familie”, luidde een verklaring van de Catalaanse club.

Barcelona meldde dat voorzitter Josep Maria Bartomeu zijn steun persoonlijk heeft overgebracht aan Messi, de aanvaller die de Catalaanse club hielp aan onder meer acht Spaanse titels en vier eindzeges in de Champions League. Hij maakte in 582 wedstrijden 506 doelpunten.