Van de beste luchtvaartmaatschappij tot de meest populaire vrouw van Nederland. Lijstjes, je wordt ermee doodgegooid tegen het einde van het jaar.

Aangezien we bij Business Insider gek zijn op overzichtelijke lijstjes, helpen we je even. Hieronder vind je de lijst der lijstjes: de leukste en meest interessante lijstjes van 2016.

Om te beginnen snapten we echt helemaal niks van deze tien zaken in 2016: Pokémon Go, Snapchat… We konden wel wat uitleg gebruiken. ‘Treitervlogger’ werd uitgeroepen tot woord van het jaar, dít zijn de meest invloedrijke Nederlanders van 2016 en hier lees je over de vijftien beste landen ter wereld om vrouw te zijn. Deze Utrechtse kapper bedacht de slechtste slogan van het jaar… Of ja, bedacht?

Dít waren in ieder geval de grootste winnaars en verliezers van dit jaar.


Entertainment: alle aandacht voor Anouk

2013-10-18 19:25:09 ARNHEM - Anouk tijdens het Symphonica in Rosso concert in de Arnhemse GelreDome. ANP KIPPA PAUL BERGEN

Deze YouTube-sterren verdienen veruit het meest, de nummer één is goed voor een luttele 15 miljoen dollar. En mocht je het je direct afvragen, deze video's werden het best bekeken. Instagram maakte onlangs bekend welke accounts de meeste volgers hadden in 2016. Absolute winnaar in dat lijstje is Selena Gomes met, jawel, 103 miljoen volgers.

Ze is niet de enige ster die goed boerde, zo zetten we op een rijtje wat de tien meest populaire dj's ter wereld verdienen. En keken we hoe Dwayne 'The Rock' Johnson zijn geld uitgeeft. De acteur werd afgelopen jaar door Forbes uitgeroepen tot best betaalde Hollywood-acteur. In Nederland hadden we het afgelopen jaar vooral oog voor Anouk en Max Verstappen, aldus Google


Vliegen: slapen in een tweepersoonsbed in een vliegtuig van Emirates

slapen vliegtuig emirates tweepersoonsbed

Dit zijn de tien beste luchtvaartmaatschappijen als je business class vliegt. Opvallend: in het lijstje komt wel Air France terug, maar niet KLM. Blogger Sam Huang vloog met de nummer twee op de lijst en deed uitgebreid verslag van zijn over-the-top luxe vlucht op Business Insider. Mag het van jou wel een onsje minder zijn? Dit zijn de 14 meest punctuele en klantgerichte luchtvaartmaatschappijen ter wereld.


Reizen: goedkoop reizen in 2017

hong-kong-1031568_1920-800x533

Amsterdam was een populaire plek om te bezoeken in 2016. Onze hoofdstad komt op een dertiende plaats in het lijstje met best bezochte steden ter wereld. Volgens PcW zijn dít de veertien meest succesvolle wereldsteden die gewaardeerd worden om hun schoonheid, invloed en uitgaansleven. Ben jij al volop bezig met het plannen van je volgende vakantie? Dit zijn de goedkoopste periodes om naar deze zeventien steden te reizen en volgens Lonely Planet zijn dit de beste budgetproof-landen om naartoe te reizen in 2017.


Carrière: wat níet te doen

wat niet te doen tijdens sollicitatie

Wie bij Vodafone werkt, mag zijn handjes dichtknijpen. Glassdoor zette de werkgever op één in het lijstje met de tien beste werkgevers van Nederland. Wil je daar (of ergens anders) binnenkomen, doe dan niet één van deze zeventien dingen tijdens je sollicitatie waardoor managers je al meteen niet mogen.

Wie zijn baan juist beu is, kan even dit lijstje lezen met de negentien simpelste manieren om je carrière langzaam naar de knoppen te helpen. Of heb je net je baan opgezegd? Maak dan niet deze elf meest gemaakte blunders.

Wat wel te doen? In dit artikel sommen we de beste momenten voor praktisch alles op: van het tijdstip voor een geslaagd sollicitatiegesprek tot koffiedrinken.


Eten en drinken: de beste bierbrouwer van Nederland

tommie-sjef beste bierbrouwen van nederland

De beste bierbrouwers per provincie zijn in dit artikel terug te vinden. Tipje van de sluier: de 22-jarige Tommie Sjef Koenen uit Den Helder mag zichzelf de beste bierbrouwer van Nederland noemen.

De beste koffie drink je volgens het AD in Sittard, bij Coffee Mundo. Optimel Griekse stijl drinkyoghurt honing walnoot smaak werd uitgeroepen tot meest misleidende product van het jaar volgens Foodwatch. Het drankje won van de andere zeven genomineerden en bevat geen Griekse yoghurt, honing óf walnoot.

Volgens de Lekker500 zijn dit overigens de tien beste restaurants van ons land.


Tech: de beste smartphones

iphone toekomst 2017 lijstje

Natuurlijk maakten we meerdere top-lijstjes: de veertien beste smartphones ter wereld, de vijftig beste games en de beste filterkoffiemachine. Bij laatstgenoemde namen we een kijkje in de fabriek. In deze ogenschijnlijke chaos worden elke dag 2300 Mocca Masters met de hand gemaakt.

Over een kijkje in de keuken gesproken. Werknemers van Google en Apple biechten op wat ze het meest haten aan werken bij de bedrijven en breken met hun zwijgcontract. De iPhone 7 kun je trouwens vergeten... Dit zijn negen redenen waarom de iPhone van volgend jaar alle grenzen zal verleggen.

Op het gebied van auto's werd de Opel Astra in maart al uitgeroepen tot auto van het jaar en werden Tesla-rijders uitgeroepen tot de meest asociale autorijders.

LEES OOK: 15 ‘gezonde gewoontes’ waar je net zo goed mee kunt stoppen in 2017