• Lightyear, de Brabantse maker van een elektrische auto die deels op zonne-energie rijdt, krijgt opnieuw een miljoeneninvestering.
  • Met de bijdrage van onder meer uitvaartbedrijf DELA komt de teller dit jaar op 93 miljoen euro aan financiering.
  • De eerste auto van Lightyear komt naar verwachting in 2022 op de markt en kost 150.000 euro, exclusief belastingen.

De Helmondse startup Lightyear, die werkt aan de ontwikkeling van elektrische auto’s met geïntegreerde zonnepanelen, heeft opnieuw miljoenen aan investeringen opgehaald.

Onder meer uitvaartcoöperatie DELA en investeerder Joop van Caldenborgh steken geld in het bedrijf. De teller staat volgens Lightyear daarmee dit jaar op 93 miljoen euro aan investeringen.

Eerder dit jaar maakte Lightyear al bekend 40 miljoen euro te hebben opgehaald in een investeringsronde. Toen stapte onder meer Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager, in. Ook was er een samenwerkingsverband met SHV, het bedrijf van de familie Fentener van Vlissingen.

Lightyear gaat het geld gebruiken om de activiteiten uit te breiden. Zo kijkt de startup naar nieuwe kantoor- en ontwikkellocaties in Amsterdam en Utrecht, maar ook in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Lightyear One kost 150.000 euro

Lightyear verwacht zijn eerste model, de Lightyear One, volgend jaar op de markt te brengen. De Lightyear One heeft een prijskaartje van 150.000 euro exclusief belastingen. Er zijn 120 exemplaren van verkocht.

Lightyear maakte al afspraken met het Finse Valmet, een bedrijf dat voor andere automerken voertuigen bouwt, over de productie. Lightyear zelf gaat de zonnedaken produceren.

Voor zijn eerste massamodel dat in 2024 op de markt moet komen, kijkt Lightyear nog naar financieringsmogelijkheden. Dat kan door middel van het aantrekken van verdere investeringen zijn, maar ook door een beursgang.

CEO Lex Hoefsloot van Lightyear was onlangs te gast in de podcast The Next Move van Business Insider Nederland. Beluister de aflevering hier.

Lees meer over elektrische auto's: