Had je uitstel aangevraagd voor je aangifte inkomstenbelasting maar kon je jezelf er nog niet toe zetten? Dan wordt het hard werken vanavond.

Wie uitstel aangifte inkomstenbelasting aanvraagt, krijgt vier maanden extra de tijd op aangifte te doen. In de praktijk komt dan de deadline dus niet op 1 april maar op 1 september te liggen. Maar dat geldt alleen voor ‘normale jaren’.

Dit jaar is de aangifte deadline voor de inkomstenbelasting over 2014 vanwege problemen bij de Belastingdienst tot twee keer toe uitgesteld. Eerst werd de grens verlegd van vóór 1 april naar vóór 1 mei, later werd de deadline nog vijf dagen opgerekt en moest de aangifte in eerste instantie voor 6 mei binnen zijn.

Je zou dus kunnen denken dat als je uitstel hebt aangevraagd, de aangifte pas op 6 oktober hoeft binnen te zijn. Dat is echter niet niet zo. Het uitstel geldt gewoon tot 1 september. Dus ben je ondanks het uitstel nog steeds niet klaar, dan heb je tot vanavond 23.59 uur om te voorkomen dat je eventueel een boete krijgt. De verzuimboete is 369 euro, maar kan oplopen tot 5.278 euro voor recidivisten.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl