Het populaire blokjesspeelgoed van LEGO is al tijdenlang via speelgoedzaken en grote warenhuisketens te koop in Nederland, maar eigen winkels had de Deense fabrikant nog niet in ons land. Daar gaat dit najaar verandering in komen, want LEGO opent dan officiële winkels in Amsterdam en in Utrecht.

De zogenoemde flagshipstore, die het uithangbord moet worden van het speelgoedmerk, komt in Amsterdam. Een tweede winkel opent in Utrecht. Waar de vestigingen precies komen, is nog niet duidelijk. Maar haast is geboden want ze moeten in elk geval voor kerst de deuren openen en het liefst natuurlijk nog voor Sinterklaas. Beide filialen zullen een groot openingsfeest organiseren.

In de winkels worden onder meer producten verkocht die LEGO nu alleen nog online aanbiedt, schrijft De Telegraaf. Ook kunnen klanten een mozaïek van hun eigen gezicht laten maken en kan een LEGO-doos worden gescand om het eindresultaat alvast in 3D te zien. Verder zullen er regelmatig activiteiten en evenementen plaatsvinden in de winkels, zoals bouwwedstrijden.

In andere Europese landen heeft LEGO al eigen winkels, zoals bij Antwerpen, bij Disneyland Parijs en naast Leicester Square in Londen. Wereldwijd heeft LEGO zo’n 130 eigen filialen.

Lees meer: