Bouwend Nederland is verheugd dat het lage btw-tarief op verbouwingen en renovaties met een halfjaar wordt verlengd door het kabinet.

Dat liet de belangenbehartiger van de bouwsector donderdag weten.

,,We zijn er erg blij mee, het komt als een verrassing. Wij hebben hier een jaar lang voor gepleit”, zegt een woordvoerder. De maatregel is volgens hem hard nodig want de bouw is er nog lang niet. ,,Het aantal banen is nog steeds aan het afnemen en er is nog geen sprake van groei.”

Het is de tweede keer dat de periode wordt verlengd.

Laag btw-tarief tot juli 2015

Het lage btw-tarief op verbouwingen en renovaties wordt met een half jaar verlengd, zo hebben kabinet en bevriende oppositie afgesproken tijdens het overleg over de begroting van volgend jaar.

Bronnen in Den Haag bevestigen tegenover ANP berichtgeving hierover van Nieuwsuur woensdag. Het is de tweede keer dat de periode wordt verlengd. Het lage btw-tarief blijft nu gelden tot juli volgend jaar.

Het kabinet sprak bij het woonakkoord in februari 2013 met D66, ChristenUnie en SGP af dat de btw op renovatie en herstel voor een periode van 1 jaar zou worden verlaagd van 21 naar 6 procent. Vorig jaar tijdens het begrotingsoverleg werd al besloten die periode te verlengen tot 1 januari 2015.

Lees ook op Business Insider

Verder trekt het kabinet ook nog eens 40 miljoen uit om de overheveling van langdurige zorg van de Rijksoverheid naar gemeenten soepel te laten verlopen. Volgens RTL Nieuws krijgt het Openbaar Ministerie er 20 miljoen bij.

Eerder was al bekend geworden dat ongeveer 1 miljard euro vrij wordt gemaakt voor een verlichting van eerder afgesproken lastenverzwaringen. Ook komt er 900 miljoen euro voor noodhulp en opvang van vluchtelingen en asielzoekers en krijgt Defensie er structureel 100 miljoen euro bij.

Het kabinet maakt alle maatregelen op Prinsjesdag op 16 september officieel bekend.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl