Fotobeheerdienst Loom is overgenomen door Dropbox. Daarmee haalt Dropbox nieuwe kennis in huis die goed van pas zou kunnen komen bij het ontwikkelen van de eigen fotobeheerapp Carousel.

Hoeveel geld Dropbox betaald heeft voor Loom is niet bekend. Behalve Loom heeft Dropbox ook Hackpad overgenomen, een dienst die vergelijkbaar is met Google Docs.

Loom is een dienst die vergelijkbaar is met Dropbox, maar dan gespecialiseerd in foto en video. Het bedrijf biedt opslag in de cloud en gebruikers kunnen zelf fotoboeken maken en die delen naar andere apparaten. Vanaf telefoons en tablets kunnen gebruikers weer nieuwe foto’s en video’s toevoegen.

De overname is interessant, omdat Loom nog niet zo lang bestaat. In oktober 2013 wist het bedrijf bijna 1,5 miljoen dollar aan investeringen binnen te slepen om de fotobeheerdienst te kunnen lanceren. Onder de investeerders waren Google Ventures en acteur Will Smith.

Wat Dropbox met Hackpad van plan is, weten we nog niet. Het lijkt erop dat de cloudopslagdienst het aantal diensten wil uitbreiden en verbeteren.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl