Op de zesde editie van Koningsdag bezoekt de Koninklijke familie Amersfoort.  Of zoals de Rijksvoorlichtingsdienst het zegt: “Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn zaterdag 27 april 2019 aanwezig bij de viering van Koningsdag in Amersfoort.”

De Oranjes zijn doorgaans niet te beroerd om zich onder te dompelen in de plaatselijke gebruiken van de steden die ze op Koningsdag bezoeken. Te midden van het volk.

Na de troonswisseling van 30 april 2013 duurde het nog een jaar voordat koning Willem-Alexander zijn eerste Koningsdag kon vieren in Amstelveen en de Rijp op 26 april 2014.

In de jaren daarna volgden op 27 april bezoeken aan Dordrecht (2015), Zwolle (2016), Tilburg (2017) en Groningen (2018).

Bekijk hieronder de fotoserie die een indruk geeft van de manier waarop de koninklijke familie Koningsdag meemaakt. Van beleefd poseren tot selfie’s met gewone burgers.


2018: Willem-Alexander spreidt de handen bij aankomst in Groningen.

Foto: ANP


Een selfie met Máxima.

Foto: ANP


2017: In Tilburg toont Máxima zich een trotse moeder.

Foto: ANP


Prins Constantijn bewijst dat hij in de hipster-scene thuishoort.

Foto: ANP


2016: Prinses Marilène werpt een balletje in Zwolle.

Foto: ANP


Prinses Amalia met een paard op het Rodetorenplein.

Foto: ANP


2015: Máxima bezoekt Dordrecht in vlammend roze outfit, de prinsesjes in historische kledij, Willem-Alexander draagt een degelijk pak.

Foto: ANP


Ze maken ook nog even een tochtje met de boot.

Foto: ANP


2014: De eerste Koningsdag in Amstelveen, met Amalia, Alexia en Ariana in matchende jurkjes.

Foto: ANP


Ook prinses Beatrix is erbij.

Foto: ANP


En dit konden we niet achterwege laten: Willem-Alexander in 2012 in Rhenen, als wc pot-werpende prins. Dat hoeft niet meer als je Koning bent.

Foto: ANP


LEES OOK: De koning bespotten op Koningsdag? Kijk deze klassiekers van LuckyTV nog eens terug

Lees ook op Business Insider