De Britse koningin heeft haar allereerste post op Instagram geplaatst en royalty-fans zijn door het dolle.

Queen Elizabeth bezocht donderdag London’s Science Museum en daar ontdekte ze een brief van Charles Babbage aan koningin Victoria en prins Albert. Babbage was de allereerste computerbouwer ter wereld.De koningin zei dat het “passend” was dat juist deze brief het onderwerp is van haar eerste post op Instagram ter viering van de technologische vooruitgang.

Op het officiële account van de koninklijke familie heeft ze twee foto’s van de brief geplaatst en schreef daarbij: “Vandaag tijdens mijn bezoek aan het Science Museum ontdekte ik in de Royal Archives tot mijn grote interesse een brief die in 1843 geschreven is aan mijn over-overgrootvader prins Albert.”

View this post on Instagram

Today, as I visit the Science Museum I was interested to discover a letter from the Royal Archives, written in 1843 to my great-great-grandfather Prince Albert.  Charles Babbage, credited as the world’s first computer pioneer, designed the “Difference Engine”, of which Prince Albert had the opportunity to see a prototype in July 1843.  In the letter, Babbage told Queen Victoria and Prince Albert about his invention the “Analytical Engine” upon which the first computer programmes were created by Ada Lovelace, a daughter of Lord Byron.  Today, I had the pleasure of learning about children’s computer coding initiatives and it seems fitting to me that I publish this Instagram post, at the Science Museum which has long championed technology, innovation and inspired the next generation of inventors. Elizabeth R. PHOTOS: Supplied by the Royal Archives © Royal Collection Trust / Her Majesty Queen Elizabeth II 2019

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Lees ook op Business Insider

En ze schreef daar verder nog bij: “Ik had het genoegen kennis te nemen van initiatieven om kinderen te leren programmeren en het lijkt me passend dat ik dit post op Instagram in het Science Museum dat al heel lang voorloper is op het gebied van technologie en innovatie en de volgende generatie uitvinders inspireert.”

Het Instagram-account van de Britse koninklijke familie bestaat al sinds 2013, maar de koningin had tot nu toe nog nooit persoonlijk iets gepost op het account.

Fans gaven de koningin al snel een warm welkom op het sociale medium: “Welkom op Instagram Hare Majesteit! Ik kijk uit naar meer persoonlijke berichten van u”, reageerde iemand. En een ander schreef simpelweg: “Wow, wat een eer!”

Het lijkt er ook op dat de post van Queen Elizabeth een lesje etiquette is voor haar jongere fans, gezien deze opmerking: “We zouden allemaal zulke beleefde en doordachte Instagram-berichten moeten schrijven (al was het alleen maar voor het geval onze achter-achterkleinkinderen ze opnieuw zouden publiceren).”

Een aantal dagen geleden voor deze post heeft de Britse koninklijke familie officiële richtlijnen voor sociale media opgesteld. Daarmee moeten boze en racistische commentaren onder berichten van Meghan Markle en Kate Middleton worden voorkomen.

In de richtlijnen staat onder meer dat gebruikers van sociale media zich niet “beledigend” en “hatelijk” zouden moeten uiten.

Queen fan van digitale communicatie

In een verklaring die een woordvoerder van de Britse koninklijke familie naar INSIDER heeft gestuurd staat: “Om het bezoek van de koningin aan het Science Museum luister bij te zetten heeft Hare Majesteit het nieuwe Smith Centre geopend met het delen van een archiefbeeld op het Instagram-account @theRoyalFamily”.

“Het Instagram-bericht van de koningin werd gepubliceerd toen Hare Majesteit het scherm aanraakte in het Smith Centre ten overstaan van genodigden.”

In de verklaring staat verder: “Als onderdeel van haar bezoek aan het Science Museum was Hare Majesteit in de gelegenheid iconische communicatie-objecten uit de geschiedenis te bekijken, waaronder een Enigma-machine en de computer waarop het World Wide Web werd gecreëerd.”

De woordvoerder stelt ook dat de koningin “al lang fan is van digitale communicatie” en tijdens haar eerste bezoek aan het Science Museum in 2014 haar eerste tweet stuurde.

“Ook lanceerde de koningin in 1997 de eerste website van de Britse monarchie en stuurde ze in 1976 haar eerste e-mail tijdens een bijeenkomst op een militaire basis”, besluit de verklaring.

Lees meer over koningin Elizabeth: