Twee ondernemers uit Eindhoven willen Europa veroveren met kogelwerende kleding.

Stijlvol, elegant, en toch heel kogelwerend. De Colombiaan Miguel Caballero werd groot met modieuze, draagbare kleding die de drager beschermt tegen geweervuur. Twee ondernemers in Eindhoven, Y. Yilmaz en S. Ben-Azzouz, gaan de kleding in Nederland verkopen. Sinds hun plan bekend werd worden ze bedolven onder telefoontjes, vertellen ze aan het Eindhovens Dagblad.

Bullet-proof poloshirtje

In het assortiment van Caballero zitten kogelwerende leren jasjes, poloshirts, windjacks en zelf witte overhemden. De beginprijs ligt bij een paar honderd dollar, maar kan oplopen tot duizenden dollars.

De kleding vindt vooral aftrek onder staatshoofden (wijlen president Chávez van Venezuela was klant), koningshuizen, filmsterren en andere prominenten. Eigenaar Miguel Caballero heeft er een handje van om in zijn kleding gehuld personeel te beschieten.

Overlevendenclub

Zijn bedrijf houdt er op de website een lijstje op na van mensen die een beschieting “in het wild” hebben overleefd dankzij Caballero-kleding: de Overlevendenclub.

Tot nu toe was de kleding alleen verkrijgbaar in Noord- en Zuid-Amerika. Landen als Colombia en Mexico, die kampen met gewapende conflicten en drugsgerelateerd geweld, waren een natuurlijke afzetmarkt.

Maar volgens het duo Yilmaz en Ben-Azzouz is veiligheid ook in Europa en Turkije een hot thema. De twee openen om te beginnen een winkel in het markante Eindhovense gebouw De Witte Dame. Ze willen van daaruit de rest van het continent en Turkije veroveren. Yilmaz noemt juweliers als voorbeeld van mogelijke klanten.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl