Pech voor de liefhebbers van Chicken McNuggets: de kipnuggets van McDonald’s zijn bij meerdere restaurants niet verkrijgbaar.

De komende dagen kan het zelfs zo zijn dat de kipnuggets op zijn bij alle 247 vestigingen van McDonald’s in Nederland.

Oorzaak is een fout bij de productie van de McNuggets. De fastfoodketen heeft een partij afgekeurd, omdat er bij controle bleek dat er mogelijk stukjes metaal of plastic in de krokante kipbrokjes terecht zijn gekomen.

“Onze controleurs zagen dat bij het aanbrengen van het tempuralaagje, het deeglaagje, iets niet goed ging met de machine”, aldus een woordvoerster van het bedrijf tegen het AD. Onderdelen van de machine zijn zo misschien in de nuggets beland.

De afgekeurde kipnuggets zijn niet aan vestigingen van McDonald’s geleverd, dus de voedselveiligheid is volgens de fastfoodgigant niet in het geding. Maar door het productieprobleem zijn sommige restaurants wel door hun voorraad McNuggets heen.

“We vinden dit heel vervelend en hopen onze gasten blij te maken met een alternatief kipproduct. We zorgen ervoor dat de Chicken McNuggets zo snel mogelijk weer op voorraad zijn”, laat het bedrijf aan Nu.nl weten. Volgens McDonald’s is dit vanaf woensdag weer het geval.

Lees meer:

Lees ook op Business Insider