• Kim Kardashian zou willen scheiden van haar man Kanye West en heeft naar verluidt een bekende scheidingsadvocaat in de hand genomen.
  • Als ze uit elkaar gaan, is het nog flinke kluif om hun gezamenlijke bezittingen te verdelen. Zo heeft het stel onder andere aandelen (35 miljoen dollar), vastgoed (21 miljoen dollar) en een grote autocollectie (3,8 miljoen dollar).
  • De twee hebben samen ook 53 miljoen dollar aan schulden.
  • Los van elkaar hebben ze ook nog redelijk wat in kas. Zo heeft Kim Kardashian naar schatting 900 miljoen dollar verdiend met haar cosmeticamerk, de televisieserie Keeping Up With The Kardashians en haar werk als influencer.
  • Kanye West is naar schatting 1,3 miljard dollar waard. Dit komt met name door zijn muzikale werk en zijn succesvolle samenwerking met Adidas.

Kim Kardashian zou willen scheiden van haar man Kanye West. Dat meldt roddelsite Page Six op basis van meerdere bronnen. De 40-jarige realityster zou de bekende Hollywood scheidingsadvocaat Laura Wasser hebben ingehuurd om haar belangen te behartigen.

Mocht de scheiding gaan gebeuren, dan is het de vraag hoe ze hun gezamenlijke bezittingen verdelen. Zo bezit het stel 35 miljoen dollar in aandelen, 21 miljoen dollar aan vastgoed, een autocollectie van 3,8 miljoen dollar en voor bijna driehonderdduizend dollar aan vee. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse tijdschrift Forbes.

Hoe de bezittingen verdeeld zijn tussen Kim Kardashian West en Kanye West (43) is echter onduidelijk. De kans bestaat dat beiden eigenaar zijn. Dat is wel het geval met de 53 miljoen dollar aan schulden van het echtpaar.

Zelf woont Kanye al een poosje op hun ranch in Wyoming, Kim verblijft met hun kinderen (North, Psalm, Saint en Chicago West) in hun huis in Calabasas. Daar zou Kim graag willen blijven wonen, hoewel dat huis officieel op naam van Kanye West staat.

Cosmeticamerk en influencer

Los van elkaar boeren beiden ook aardig. Kim Kardashian is volgens Forbes naar schatting zo’n 900 miljoen dollar waard. Ze heeft veel verdiend aan haar cosmeticamerk en shapewear-collectie.

In 2020 verkocht ze 20 procent van haar bedrijf KKW Beauty aan beautyconglomoeraat Coty voor 200 miljoen dollar. Die investering maakte KKW Beauty op papier 1 miljard dollar waard. De financiële resultaten staan daar echter los van.

Het make-upbedrijf heeft niet een miljard in kas of een miljard omzet behaald. Daarom schat Forbes de werkelijke waarde een stuk lager in en dus is Kardashian geen miljardair.

Lees ook op Business Insider

Daarnaast krijgt Kim Kardashian veel aanbiedingen om producten te promoten op sociale media. Naar schatting zou ze zo’n 1,27 miljoen dollar krijgen voor een post.

Ook is er nog de bekende realityserie Keeping Up With The Kardashians die binnenkort ten einde loopt. Het laatste seizoen wordt begin dit jaar uitgezonden. Kim en haar familie hebben al een nieuwe deal getekend met streamingdienst Hulu waar ze ook flink aan zullen verdienen.

Muziek en Yeezy

Kanye West is zo’n 1,3 miljard dollar waard, beduidend meer dan Kim Kardashian dus. Al moest hij jaren lobbyen om dat erkend te krijgen door Forbes. Het merendeel van zijn geld heeft hij verdiend met muziek en kleding.

Kanye begon zijn muzikale carrière als producer voor het platenlabel Roc-A-Fella. Hij wist vervolgens Jay-Z te overtuigen van rapkwaliteiten. In 2004 kwam zijn album The College Dropout uit, later volgden albums als 808s & Heartbreak, My Beautiful Dark Twisted Fantasy en The Life of Pablo. Zijn muzikale werk leverde hem in totaal 21 Grammy Awards op.

Ook aan zijn samenwerking met Adidas in de vorm van de bekende Yeezy-serie legt Kanye geen windeieren. De rapper zou 5 procent royalty’s krijgen van de winst die Adidas maakt met de sneakers en kleding van Yeezy. In 2019 zou dit Kanye 65 miljoen dollar hebben opgeleverd.

Toch heeft hij ook een moeilijke financiële tijd gehad. In 2016 twitterde West dat hij een schuld van 53 miljoen dollar had en vroeg hij Facebook-oprichter Mark Zuckerberg om 1 miljard dollar in zijn ideeën te investeren. Zuckerberg reageerde hier niet op, uiteindelijk bleek Kanye het ook niet nodig te hebben.

Lees meer over Kim en Kanye: