Misschien ben je de tel al kwijt, maar het aantal huldigingen in het Holland Heineken House zijn niet meer op één hand te tellen.

In totaal wonnen de Nederlandse sporters tot nu toe al 17 medailles in Pyeongchang. En dus waren er ook veel huldigingen in het Holland Heineken House.

Het huis staat synoniem voor feest, Business Insider geeft je een rondleiding:


Het Holland Heineken House staat dit jaar aan het strand in Gangneung, op enkele kilometers afstand van de Olympische schaatsbaan. Het is de 14de editie.

Holland Heineken House


De eerste editie was in 1992 in Barcelona, toen nog een eenvoudige locatie voor Nederlandse fans, atleten en hun familie en vrienden.

2004-08-15 23:01:01 GRI-20040815-ATHENE: Kroonprins-Willem-Alexander-heeft-zondagavond-de-eerste-huldiging in het Holland Heineken House verricht. de prins huldigde zwemster Inge de Bruijn, die zaterdah met de estafetteploeg (4x100 vrij) brons won. Zoondag werd ze eveneens derde, op de 100 meter vlinderslag. ANP FOTO/ROBIN UTRECHT


Iedere dag gaat de zaal om 15.00 uur open, een ticket kost 12,50 euro. De openings- en sluitingsceremonie zijn net als alle wedstrijden op grote schermen te volgen in het huis.

Holland Heineken House


Ook backstage is alles in oranje-sferen.

Holland Heineken House


Radio 538 zendt uit vanuit het Holland Heineken House.

Holland Heineken House


Ook bij de buitenlanders is het Hollandse feestje in trek. In de eerste week gingen drie op de tien tickets naar buitenlanders, aldus organisator Heineken tegen De Telegraaf. Soms tot onvrede van Nederlandse laatkomers en sommige sporters.

Holland Heineken House


Dagelijks kunnen zo'n 700 mensen in het huis terecht....

Holland Heineken House


Nu de Spelen op hun einde lopen en steeds meer Nederlanders naar huis gaan, hangt er wel een andere sfeer. Dat zegt Anique van Welzen, één van de vrijwilligers in het huis, tegenover Radio Rijnmond. "Er wordt 'nog steeds hard gejuicht' en meegedaan, maar toch is de sfeer 'heel anders' dan voorgaande weken."

Holland Heineken House


Via een strenge selectie schopte ze het tot de bediening van het restaurant. Uit de achterhonderd brievenschrijvers werd ze één van de zestig gelukkigen die op het vliegtuig naar Zuid-Korea mochten stappen.

Holland Heineken House


Het publiek in het Holland House wordt getrakteerd op optredens van Nederlandse artiesten als André Hazes Jr., Jan Smit en Di-rect.

Holland Heineken House


Mark Tuitert en Roel van Velzen zijn dit jaar de presentatoren van het huis.

Holland Heineken House


Tijdens de huldigingen in het huis krijgen de sporters een XXL-plak die ze vervolgens overdragen aan het publiek.

2018-02-14 15:39:09 GANGNEUNG - Marrit Leenstra wordt in het Holland Heineken House gehuldigd voor haar bronzen rit op de 1500 meter tijdens de Olympische Winterspelen van Pyeongchang. ANP JERRY LAMPEN


Daar ging het even mis bij de schaatsers van de ploegenachtervolging - Sven Kramer, Jan Blokhuijsen, Patrick Roest en Koen Verweij. Ze gooiden de plaat iets te baldadig de zaal in, waardoor er twee Zuid-Koreaanse bezoekers gewond raakten. Inmiddels hebben ze de twee opgezocht en hun excuses aangeboden.

2018-02-21 16:45:19 GANGNEUNG - Sven Kramer, Jan Blokhuijsen, Patrick Roest en Koen Verweij worden gehuldigd in het Holland Heineken House voor het behalen van de bronzen medaille op de ploegenachtervolging op de Olympische Winterspelen van Pyeongchang. ANP JERRY LAMPEN


Een hoogtepunt tot nu toe in het huis was waarschijnlijk de huldiging van Antoinette de Jong door haar geëmotioneerde moeder.

2018-02-10 17:45:31 GANGNEUNG - Antoinette de Jong wordt gehuldigd in het Holland Heineken House voor het behalen van de medaille op de 3000 meter tijdens de Olympische Winterspelen van Pyeongchang. ANP ANP JERRY LAMPEN


Al is het iedere avond wel een feestje...

Holland Heineken House


Bezoekers kunnen genieten van Koreaanse en Nederlandse gerechten en snacks...

Holland Heineken House


En natuurlijk zijn er bitterballen! Piet Brink van Van Dobben vloog naar Zuid-Korea om er bitterballen te maken tijdens de spelen. Ter plekke kocht hij honderden kilo's rundvlees, bloem, groenten, ui, eieren, paneermeel en zestig kilo roomboter. Dat was nogal een ding, omdat een pakje er rond de zeven euro kost. Voor een bitterbal betaal je in het HHH dan ook een euro.

Holland Heineken House

"Om scheve ogen bij lokale horeca te voorkomen, hanteren we altijd tarieven die in de directe omgeving worden berekend”, zo verklaart een Heineken-woordvoerder tegen De Telegraaf.


Fans kunnen sinds dit jaar ook een kamer boeken in het Holland Heineken House.

Holland Heineken House


...dat deed onder andere Kevin Mooibroek. Hij wist zijn vriendin met een smoes naar de Winterspelen in Zuid-Korea te krijgen. Uiteindelijk ging hij op het podium van het HHH op zijn knieën.

Holland Heineken House

Bron: Dagblad van het Noorden


Het feest in het huis duurt nog tot en met zondag.

Holland Heineken House

LEES OOK: ‘Nipple slip’: Waarom de jurkjes van kunstrijders telkens losgaan, volgens 9-voudig Nederlands kampioen Karen Venhuizen