• Volvo vierde de lancering van vier nieuwe vrachtwagens door ze op elkaar te stapelen tot een gigantische toren.
  • In de nieuwste productvideo zie je hoe de president van Volvo Trucks boven op de vrachtwagentoren staat. Compleet met donkere, regenachtige locatie en wolven in de hoofdrol.
  • De nieuwe trucks zijn voorzien van innovaties voor bouwwerkzaamheden, lange afstanden en regionale distributie. En ze zijn sterk genoeg om elkaar te dragen.
  • Het komt niet vaak voor dat je een topman achter het stuur van een zware vrachtwagen ziet, laat staan dat hij bovenop eentje staat. Of vier.

Volvo Trucks heeft onlangs een stuntvideo uitgebracht (hieronder te bekijken), die samenvalt met de lancering van vier voertuigen – een unicum in de industrie. Door de vrachtwagens op elkaar te stapelen, bouwde een team van ingenieurs een toren van van 15 meter hoog en 58 ton zwaar.

President Roger Alm mocht boven op het bouwwerk plaatsnemen. Terwijl hij balanceerde, reed een chauffeur met de toren over een parcours.

Voor een bovennatuurlijk tintje filmde het team de video ‘s avonds laat. Terwijl we de gigantische vrachtwagentoren dichterbij zien komen, rent in het donker een wolf langs. Echte, visuele effecten als rook en licht zorgen voor spanning in het mysterieuze landschap. De bliksem slaat toe als Alm, die boven op de vrachtwagens staat, in beeld komt.

“Ik ben het gewend om bovenop dingen te staan, maar eerlijk is eerlijk: de opnames van de ‘truck tower’ waren voor mij ook een ongewone dag op het werk,” zegt Alm. “Laten we zeggen dat ik een zeker respect voor hoogtes heb. Ik ben een down-to-earth guy.”

Als het gaat om het testen en ontwerpen van vrachtwagens, dan houdt Volvo Trucks ervan om grenzen te verleggen. De nieuwe lijn producten is gemaakt met het oog op duurzaamheid en voorzien van innovaties die de productiviteit verhogen, het rijgedrag automatiseren en brandstof besparen.

Om de toren voor de video te bouwen, gebruikten de ingenieurs de Volvo FMX als basis, met de Volvo FH, Volvo FH16 en de Volvo FM erop gestapeld.

De FMX is gebouwd voor de zwaarste werkomstandigheden in de bouw. De truck die in de stunt werd gebruikt had de Volvo Dynamic Steering-functie, een responsief systeem dat het voor de chauffeur makkelijker maakt om te sturen. Markus Wikström, ingenieur bij Volvo Trucks en onderdeel van het team achter de stunt, zegt dat ze ongeveer een maand nodig hadden om de toren te ontwerpen, te bouwen en ervoor te zorgen dat hij veilig was om in te rijden.

Lees ook op Business Insider

Als sinds 2012 gebruikt Volvo zijn trucks en onverwachte gasten voor de ‘Live Test’-serie, stunts die over de hele wereld uitgevoerd worden om te demonstreren hoe verschillende technische functies werken en de duurzaamheid van de trucks te laten zien.

Zo zie je in de populaire video’s hoe Jean-Claude Van Damme een spagaat doet tussen twee rijdende vrachtwagens, hoe een man paraglide van de achterkant van een truck naar de zijkant van een klif of hoe een kind van vier met een afstandsbediening een vrachtwagen een hindernisparcour af laat leggen. Volvo’s nieuwste film is dus helemaal in de dezelfde geest van extremen opzoeken om de mogelijkheden van de vrachtwagens te demonstreren.

“We doen dit met groot enthousiasme en de grote passie om de nieuwste producten op de markt te brengen”, aldus Alm.

Kijk hier ‘The Tower’:

Lees hier meer over de nieuwe lijn Volvo-trucks »

Dit artikel is gemaakt door Insider Studios samen met Volvo Trucks.

BEKIJK OOK: Volvo Trucks – The Tower – behind the scenes