ING bekijkt of een optreden van steracteur Kevin Spacey op een evenement van de bank nog door kan gaan na beschuldigingen van ongewenste seksuele avances.

Acteur Anthony Rapp beschuldigde Spacey dit weekend van ongewenste intimiteiten toen hij 14 jaar oud was. Spacey was destijds 26.

De beroemde acteur uit House of Cards is de grootste naam op het ING BusinessBoost-evenement in Ahoy Rotterdam.

ING onderzoekt nu of de aanwezigheid van Spacey op 29 november wel gewenst is, meldt RTL Z. “We willen eerst meer informatie en meer duidelijkheid, voordat we beslissingen nemen”, aldus een woordvoerder.

Samen op Broadway

De beschuldigingen kwamen aan het licht via een interview dat Rapp gaf aan Buzzfeed. Toen de jonge acteurs beiden aan Broadway speelden, nodigde Spacey de 14-jarige Rapp uit voor een feest bij hem thuis.

Op het eind van de avond, tilde hij hem op, legde hem op bed en klom bovenop de tiener. Rapp, die nu figureert in Star Trek: Discovery, besloot om met de beschuldigingen naar buiten te komen omdat zijn ‘maag omkeert elke keer als’ hij Spacey ziet.

Spacey, beroemd van vele filmrollen en als nietsontziende president in House of Cards, plaatste een verklaring op Twitter, waarin hij zegt zich niets van het voorval te kunnen herinneren. “Maar als ik me werkelijk gedroeg zoals hij beschrijft, dan ben ik hem de allerdiepste excuses schuldig. Het moet een bijzonder ongepast, dronken actie zijn geweest en ik bied mijn excuses aan voor de gevoelens die hij al deze jaren met zich mee heeft gedragen.”

Lees ook op Business Insider

Aangezien ING behalve deze verklaring geen verdere informatie heeft, wil de bank niet vooruitlopen op een beslissing om Spacey te weren.

“We hebben tot nu toe alleen de korte reactie van Spacey gezien. We willen eerst nagaan of er meer over te zeggen is. Hoeveel tijd daarvoor nodig is kan ik nu nog niet aangeven”, aldus de woordvoerder tegen RTL Z. “Ik ga verder niet op beslissingen vooruitlopen.”

In de verklaring meldt Spacey ook dat hij ‘er momenteel voor kiest om te leven als een homo-man’.

Maar die toevoeging viel niet bepaald in goede aarde bij zijn volgers en andere leden van Twitter. Velen stellen dat de coming-out de aandacht afleidt van Rapps beschuldigingen en dat Spacey zo probeert om de focus te verleggen naar zijn eigen persoon. Zoals cabaretière Wanda Sykes schreef:

“You do not get to ‘choose’ to hide under the rainbow.”

Hier nog een paar reacties op Spaceys aanpak van de situatie: