• Het kabinet is van plan om vanaf woensdag 21 april de terrassen en de winkels weer te heropenen.
  • Ook de avondklok wordt dan opgeheven en de bezoekersregeling wordt verruimd.
  • Volgens Haagse bronnen gaat het kabinet de maatregelen volgende week dinsdag tijdens een persconferentie bekendmaken, mits het OMT daarmee instemt en de coronacijfers dan meevallen.

Het kabinet wil per 21 april de terrassen en winkels heropenen en de avondklok opheffen. Dat bevestigen Haagse bronnen na een bericht van RTL Nieuws.

Het aantal bezoekers thuis wordt ook verruimd van 1 naar 2 personen. Andere versoepelingen die op de rol staan zijn het openen van de buitenschoolse opvang en het voortgezet en middelbaar onderwijs. Ook kan het hoger onderwijs met toegangstesten aan de slag.

Deze versoepelingen van de coronamaatregelen worden nog wel eerst voorgelegd aan het Outbreak Management Team (OMT). Ze zijn ook afhankelijk van hoe de besmettingscijfers zich de komende week verder ontwikkelen.

Kabinet werkt aan openingsplan

Minister Ferd Grapperhaus sprak dinsdag weer met de burgemeesters van het Veiligheidsberaad. Na afloop zei hij al dat het kabinet werkt aan een openingsplan. “Per 20 april kunnen we stappen zetten”, aldus de minister.

De huidige lockdown loopt tot 20 april. Volgende week dinsdag, 13 april, is er weer een persconferentie van het kabinet. Dan zouden de versoepelingen voor 21 april moeten worden aangekondigd.

Dinsdag maakte het ministerie van Volksgezondheid al bekend dat ze deze maand start met toegangstesten, om bezoek aan plekken zoals musea en dierentuinen en sportgelegenheden weer mogelijk te maken. 

LEES OOK: Musea, dierentuinen, theaters en casino’s gaan in april open voor een pilot – je mag alleen naar binnen met een negatieve sneltest