Het kostte 50 euro en drieënhalve week om te maken, maar de jurk die een Britse vrouw maakte van elastiekjes is voor 215 duizend euro verkocht op eBay.

Knikkers en flippo’s gingen ze voor, maar nu is er een nieuwe rage onder kinderen: loombandjes. Het zijn gekleurde elastiekjes die je in elkaar kunt haken. Zo kun je bijvoorbeeld een armbandje maken.

De 50-jarige Britse Katherine Burnand pakte het iets grootser aan. Ze kocht voor 50 euro veertig zakken van 600 bandjes en knutselde in drieënhalve week een jurk in elkaar, schrijft The Daily Mail woensdag.

Haar vriendin Helen Smith (42) liet haar 12-jarige dochter Sian in de bonte japon poseren en plaatste de jurk op veilingsite eBay voor een vraagprijs van 63 euro.

Hoogste bod: meer dan twee ton

Afgelopen dinsdag om 17.13 uur liep de veiling af. Tot ongeloof van beide vrouwen stond daar een hoogste bod van 170.100 Britse pond, omgerekend meer dan 215 duizend euro.

loombandjurk groot

“Ik zag dat Sian gek was van loombandjes en ik dacht: laat ik eens proberen er een jurk van te maken”, zegt Burnand, die door gewrichtsslijtage werkloos thuis zit. “Het is helemaal uit de hand gelopen. Ik was blij geweest met 50 pond winst. Dit is belachelijk.”

Lees ook op Business Insider

Auto’s kopen

Beide vrouwen, die beide de helft van de opbrengst krijgen, hebben afgesproken eerst een dag weg te gaan en zichzelf te laten verwennen. Met de rest van haar deel wil Burnand een auto kopen voor haar man en haar twee dochters financieel steunen.

Vriendin Smith wil een auto en rijlessen aanschaffen voor zoon Peter en zet een bedrag op zij voor haar minderjarige dochter. “Ik wil geen hypotheek, omdat ik daar dan alles aan kwijt ben”, aldus Smith tegenover The Daily Mail. “Vijf jaar geleden overleed mijn man en verloor ik mijn huis en bedrijf. Nu wil ik van het geld genieten met familie en vrienden, omdat ik uit eigen ervaring weet dat het leven maar kort is.”

Jurk zit helemaal niet lekker

Wie het hoogste bod heeft geplaatst op de jurk is onbekend. Wel mag de gelukkige nog 9 euro aan verzendkosten betalen.

Of de persoon achter het winnende bod de jurk ook gaat dragen, is nog maar de vraag. “Mijn dochter heeft de jurk gepast. Ze vond het erg moeilijk om ‘m aan te krijgen, omdat het een kleine jurk is”, aldus Burnand, de maakster van het kledingstuk. “Het is bovendien niet fijn om aan te hebben, omdat de jurk erg zwaar is. Al die elastiekjes maken het ongemakkelijk om te dragen.”

Lees ook

Modeketens doen angorawol in de ban na dit gruwelijke filmpje

Deense boeren verdienen goud met bont

 

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl