José Mourinho keert terug in de Premier League. De 56-jarige Portugees is aangesteld als trainer van Tottenham Hotspur. Bij de Londenaren volgt Mourinho de dinsdag ontslagen Mauricio Pochettino op.

Volgens voetbalblog Tutto Mercato gaat de controversiële coach zo’n 13 miljoen euro per jaar verdienen bij de Londense club.

Mourinho, die een contract ondertekent tot de zomer van 2023, werkte in Engeland eerder bij Chelsea en Manchester United. Ook was hij trainer bij onder meer FC Porto, Internazionale en Real Madrid. Met Porto en Inter won Mourinho de Champions League.

Mourinho werd in december vorig jaar ontslagen bij Manchester United. Sindsdien zat de coach zonder club.

“Met José halen we een van de meest succesvolle trainers in het voetbal binnen. Hij heeft ontzettend veel ervaring, kan teams inspireren en is een groot tacticus. Bij elke club waar hij werkte, heeft hij prijzen gewonnen. We denken dat hij nieuwe energie geeft en het geloof bij de spelers in de kleedkamer terugbrengt”, zegt Daniel Levy, voorzitter van Tottenham Hotspur.

Tegenvallende resultaten van Tottenham onder Pochettino

Levy nam dinsdag afscheid van Pochettino wegens teleurstellende resultaten. Tottenham, dat vorig seizoen nog de finale van de Champions League bereikte, staat in de competitie na twaalf speelronden op de veertiende plaats met twintig punten achterstand op koploper Liverpool. In de Champions League is Tottenham dicht bij het bereiken van de achtste finales.

“Ik heb ontzettend veel zin om bij een club met zo’n grote historie en zulke gepassioneerde supporters aan de slag te gaan”, zegt Mourinho. “Dit elftal heeft veel kwaliteiten.”

Lees ook op Business Insider

“We weten waar we nu staan en we weten ook dat we daar niet thuishoren”, zei de Portugese trainer. “Ik wil iedereen die van de club houdt, gelukkig maken. Wat ik kan beloven? Passie. Voor mijn job, maar ook voor mijn club.”

Mourinho kijkt uit naar de wedstrijden in het gloednieuwe Tottenham Hotspur Stadium. “Als je dit een mooi stadion noemt, dan ben je te bescheiden. Je moet zeggen dat dit het beste stadion ter wereld is. Dat is de realiteit. Ook het trainingscomplex kan je niet vergelijken met de rest in het Europese voetbal en ik ben bij heel wat goede clubs geweest. Dat kan je alleen maar vergelijken met enkele clubs uit het American football. Het zijn schitterende accommodaties om in te werken.”

Mourinho debuteert zaterdag in de uitwedstrijd tegen West Ham United.

Lees meer: