De identiteit is bekend van de teenager met z’n flanellen geruite overhemd die tijdens een verkiezingsrally van de Amerikaanse president Donald Trump achter diens rug met z’n gezichtsuitdrukkingen duidelijk liet zien wat hij van de speech vond.

Volgens de Billings Gazette gaat het om de 17 -jarige scholier Tyler Linfesty.

Linfesty stond pal achter Trump toen deze in Billings, Montana, een toespraak hield. Linfesty’s non-verbale reacties op de uitspraken van zijn president vielen niet in goede aarde in het Trump-kamp. Een vrouwelijke medewerker vroeg hem te vertrekken, maar het was te laat.

Het fronsen, lachen en afkeurend en smalend kijken werd opgepikt op social media en de beelden gingen viral.

“Ik deed het niet opzettelijk”, aldus Linfesty tegen de Gazette. “Ik had me wel voorgenomen te applaudisseren voor dingen waar ik het mee eens was en niet te klappen bij zaken waar ik het mee oneens was.”

Lees ook op Business Insider

Weliswaar applaudisseerde de scholier enkele keren tijdens de speech – bijvoorbeeld toen Trump commentaar leverde op de verkiezingscampagne van senator Bernie Sanders in 2016 en op de NAFTA – maar zijn gezichtsuitdrukkingen trokken de meeste aandacht.

Eerlijk zijn over Trump

“Ze zeiden tegen ons dat we moesten blijven applaudisseren, lachen en enthousiast moesten doen”, aldus Linfesty tegen de Gazette. “Ik wilde eerlijk zijn in wat ik ervan vond.”

Tegen de krant zei de scholier dat hij enkele weken eerder al de tickets had gekocht en dat hij nooit verwacht had pal achter Trump gezet te worden.

“Ik vind het nog steeds moeilijk voor te stellen dat ik herkend wordt als de ‘jongen met het geruite overhemd'”, aldus Linfesty. “Ik denk dat niemand van ons enig idee had dat dit zo groot zou worden. Altijd als er een rally van Trump is, zie je Trump en honderden mensen achter hem – althans, dat is mijn ervaring.”

“Maar in dit geval waren er maar een stuk of zeven mensen, ik had echt geen idee dat het zo groot zou worden.”

Vlak nadat Tyler het embleem van een roos – het symbool van de Democratische Socialisten – op zijn overhemd had gespeld, werd hem verzocht te vertrekken.

“Ik zag de vrouw op me af komen. Ze zei alleen maar: ‘Ik ga jou vervangen’.”

Linfesty werd naar een achterkamer gebracht waar de politie en de geheime dienst naar zijn identiteit vroegen. “Ze behandelden me netjes, ze zeiden alleen dat ik niet terug moest komen.”

Aan het begin van de rally slaagde Tyler erin met Trump op de foto te gaan, met zijn embleem van de Democratische Socialisten. Ook probeerde hij Trump een exemplaar van het Communistische Manifest te laten signeren dat hij vermomd had als Trumps The Art of the Deal bij zich had, aldus de Gazette.

Tyler heeft de door de rallymedewerkers gemaakte foto nog niet gezien, zijn boek is niet gesigneerd.

LEES OOK: De 6 grootste onthullingen uit het nieuwe boek van Watergate-journalist Bob Woodward over Donald Trump