• Bezorgdienst Just Eat Takeaway van ondernemer Jitse Groen stort zich op de markt voor bedrijfslunches.
  • Belgen die via hun werk een lunchkaart hebben van cateraar en facilitair dienstverlener Sodexo kunnen die nu ook gebruiken om maaltijden mee te bestellen.
  • Just Eat Takeaway wil deze dienst samen met Sodexo ook gaan aanbieden in andere landen.

Niet lunchen in de bedrijfskantine, maar wel een bedrijfslunch thuis nuttigen. Bezorgdienst Just Eat Takeaway van ondernemer Jitse Groen stort zich op de markt voor bedrijfslunches. Om te beginnen in België.

Belgen die via hun werk een lunchkaart hebben van cateraar en facilitair dienstverlener Sodexo kunnen die nu ook gebruiken om maaltijden mee te bestellen bij Just Eat Takeaway. De twee bedrijven gaan die dienst binnenkort ook in andere Europese landen, waaronder Sodexo’s thuisland Frankrijk, aanbieden.

Sodexo laat weten dat thuiswerken “een enorme impact heeft gehad op onze eetgewoontes”. In landen als België en Frankrijk geldt dat al helemaal. Hier krijgen veel werknemers geld om te lunchen in een restaurant in de vorm van restaurantcheques of een betaalkaart, zoals die van Sodexo. Door de coronacrisis waren veel restaurants bovendien gesloten.

Vorige maand sloot Sodexo ook al een deal met Uber Eats in Frankrijk. De klanten in dat land kunnen binnenkort dus uit twee bezorgdiensten kiezen voor hun door de baas betaalde lunch.

Topman Jitse Groen heeft het vizier al langer gericht op de markt voor bedrijfslunches en gaf in 2018 al aan daarnaar te kijken. De Belgische stap smaakt naar meer.

LEES OOK: Delivery Hero keert terug in Duitsland met dochtermerk Foodpanda – Jitse Groen is klaar voor de strijd