GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver heeft het halletje van zijn Haagse woning laten opknappen, door Eigen Huis & Tuin.

Dat valt te lezen in de laatste versie van het openbare Geschenkenregister van de Tweede Kamer, waarin Klaver de opknapbeurt door het RTL-televisieprogramma netjes heeft opgegeven.

De waarde van de restyling is echter onbekend.

(Klik voor uitvergroting)

Geschenkenregister, Jesse Klaver, Tweede Kamer

Volgens De Telegraaf  kreeg het halletje van Klaver een verfbeurt en werd het voorzien van nieuwe lambriseringlatjes en een kapstokje met 'op maat gezaagde boomstammetjes' als haakjes. Wat de make-over heeft gekost, weet de GroenLinks-leider niet, maar hij vindt het 'wel zo netjes' om de verbouwing van zijn entree op te geven, zo liet hij de krant weten.

Kamerleden moeten cadeaus van boven de 50 euro opgeven in het Geschenkenregister, maar niet iedereen doet dat. Zo was het Scheveningse appartement ter waarde van 135.000 euro dat D66-leider Alexander Pechtold cadeau kreeg, nergens in het Geschenkenregister te vinden. Pechtold kreeg het huis van een bevriende oud-ambassadeur en vond het daarom een privégeschenk, geen werkgeschenk.

Uit de laatste versie van het Geschenkenregister is veel tientjeswerk te vinden. Kamerleden krijgen veel flessen wijn, entreekaartjes en boeken. De Kamervoorzitter kan altijd rekenen op een berg geschenken. De lijst cadeaus die Khadija Arib (PvdA) heeft opgegeven, is dan ook aardig lang. Oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet plaatste haar geschenken altijd in een vitrine op haar werkkamer.

Er zijn ook Kamerleden die niets hebben ontvangn. Zo hebben Roy van Aalst (PVV), Farid Azarkan (DENK) en Thierry Baudet (FvD) geen geschenken opgegeven.

LEES OOK: Deze 3 boeken maken van elke manager een betere leider, volgens de CEO van bol.com