Amazon-topman Jeff Bezos heeft afgelopen week voor 1,8 miljard dollar een stukje van zijn belang in Amazon verkocht. Het is niet de eerste keer dat hij dit doet. In de vijftien jaar dat Amazon bestaat, heeft de CEO voor in totaal ongeveer 12 miljard dollar aandelen Amazon van de hand gedaan.

Bezos verliest niet veel van zijn belang in de internetreus. Hij verkocht slechts 0,2 procent van zijn aandelen en heeft nog altijd zo’n 11 procent in handen, goed voor een waarde van 116 miljard dollar.

Amazon in de club van 1 biljoen

De timing van Bezos’ verkoop komt op een goed moment. Het aandeel Amazon steeg na sterke kwartaalcijfers flink op de beurs in New York. Daardoor werd het bedrijf opnieuw meer dan 1 biljoen dollar waard.

Amazon is één van drie Amerikaanse techbedrijven die tot de club van 1 biljoen horen, oftewel beursgenoteerde bedrijven met een waarde van meer dan 1.000 miljard dollar. Apple en Google horen daar ook bij.

Buiten de Verenigde Staten geldt dat voor het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco.

Investeren in ruimtereizen

De CEO van Amazon zou het geld volgens persbureau Bloomberg investeren in zijn ruimtevaartbedrijf Blue Origin. Het gaat om 1 miljard dollar per jaar die hij herinvesteert na de verkoop van een deel van zijn aandelen.

“De kosten om naar de ruimte te gaan, zijn heel hoog”, zei Bezos in 2018 toen hij de Buzz Aldrin Space Exploration Award in ontvangst nam. “Ik ben mijn Amazon-jackpot aan het omzetten in fondsen die ons de mogelijkheid geven het zonnestelsel verder te verkennen.”

Lees ook op Business Insider

Bezos zelf is volgens cijfers van persbureau Bloomberg goed voor een vermogen van bijna 127 miljard dollar. Daarmee is hij rijker dan Microsoft-oprichter Bill Gates, die het met een kleine 117 miljard dollar moet doen. En ook Facebook-oprichter Mark Zuckerberg blijft met ‘slechts’ 73 miljard dollar aan vermogen achter bij Bezos.

Lees meer over Amazon: