Het leek zo mooi. Een budgetsupermarkt die komt met een meer dan spotgoedkoop luxe-artikel: de opblaasbare jacuzzi van Aldi voor in je achtertuin deze zomer.

Het product kreeg afgelopen week duizenden likes en reacties op social media nadat verschillende websites erover berichtten.

Jacuzzi’s kosten doorgaans duizenden euro’s, dus dit zou een buitenkans betekenen.

Navraag bij Aldi leert echter dat dit feestje niet doorgaat. “Voorlopig wordt er geen opblaasbare jacuzzi aangeboden in Nederland”, laat een woordvoerder aan Business Insider weten. Of het artikel bij veel animo in het Nederlandse schap komt te liggen, is onbekend.

aldi jacuzzi 1

Het devies van de verschillende media? ‘Haast je snel naar de winkel, want hij komt al bijna in de verkoop.’ Het opblaasbad zou begin april op de markt komen en 400 euro kosten. Een prima betaalbaar ding, als je je bedenkt dat hij een diameter heeft van 196 centimeter en geschikt is voor vier personen. Het bad zou beschikken over ‘120 luchtstralen’ (luchtkamers?, red) en een ingebouwd warmtesysteem.

Knip- en plakwerk

Hoe dit bericht de wereld is ingekomen, is na wat zoekwerk redelijk makkelijk te verklaren. De jacuzzi is vanaf komende week wél in het Verenigd Koninkrijk te krijgen. Berichten in de Britse media zijn klakkeloos overgenomen door de verschillende Nederlandse websites en blogs.

Lees ook op Business Insider

aldi opblaasbare jacuzzi bubbelbad intex

Wie de bedrijfsvoering van Aldi kent, weet dat de landen waar de supermarktketen actief is onderverdeeld zijn in twee verschillende moederbedrijven: Aldi Nord en Aldi Süd. Het VK valt onder Süd, terwijl Nederland onderdeel is van Nord. Het assortiment verschilt daardoor vaak sterk van elkaar.

Producent van de opblaasbare jacuzzi Intex levert naast Aldi ook opblaasproducten aan winkels als Bol.com (daar is het bad ook te vinden voor 500 euro), Wehkamp, Blokker, Fonq en vele anderen.

De hoop is dus niet verloren dat het bubbelbad in één van deze winkels voor een zacht prijsje opduikt.

LEES OOK: Deze Amsterdamse startup ontwikkelt een volumeknop voor je oren en zoekt €30.000 op Kickstarter

crowdfunding, knops