• De Britse miljardair James Dyson van de zakloze stofzuiger heeft het duurste penthouse van Singapore verkocht aan IT-miljardair Leo Koguan.
  • Dyson verkocht het voor 47 miljoen dollar, terwijl hij er in juli vorig jaar nog 54 miljoen dollar voor had betaald.
  • Het penthouse meet bijna 2.000 vierkante meter en beslaat de bovenste drie verdiepingen van de Guoco-toren in Tanjong Pagar, het hoogste gebouw van Singapore.

Het grootste en duurste penthouse van Singapore verwisselt voor 47 miljoen dollar van eigenaar. Maar dat astronomische bedrag betekent toch een verlies van 7 miljoen dollar voor verkoper James Dyson, die miljarden heeft verdiend met zijn zakloze stofzuiger.

Dyson kocht het appartement in juli 2019 voor 54 miljoen dollar. Het penthouse beslaat de bovenste drie verdiepingen van het hoogste gebouw van Singapore, de 64 verdiepingen tellende Guoco-toren in Tanjong Pagar.

Het appartement van bijna 2.000 vierkante meter heeft een zwembad, jacuzzi een wijnkelder met 600 flessen. En heeft geweldig uitzicht op de haven en het financiële district van Singapore.

Stofzuigerkoning Dyson is de rijkste man van Groot-Brittannië en accepteerde een bod van miljardair Leo Koguan, voorzitter van IT-leverancier SHI International, meldt de Singaporese krant Business Times maandag.

Koguan werd geboren in Singapore, maar is nu Amerikaans staatsburger.

Guoco Tower
De 64 verdiepingen tellende Guoco-toren in Tanjong Pagar. Foto: Roslan Rahman/AFP via Getty Images

Het enorme appartement is het duurste penthouse van Singapore en werd volgens CNBC ooit gewaardeerd op 74 miljoen dollar.

Dyson kocht het penthouse nadat hij had aangekondigd het hoofdkantoor van zijn bedrijf naar Singapore te verhuizen. Hij was een groot voorstander van de Brexit en zijn tegenstanders beschuldigden hem dan ook van hypocrisie toen hij in januari 2019 zijn verhuisplannen bekendmaakte.

Maar het bedrijf houdt vol dat de verhuizing naar Singapore niks te maken heeft met de Brexit of belastingen.

De verkoop van het penthouse verandert niks aan de zakelijke plannen van Dyson, zegt een woordvoerder tegen CNBC. De familie Dyson bezit ook een bungalow van 1.400 vierkante meter in de stadstaat, die uitkijkt op de botanische tuinen.

Die bungalow heeft een infinity pool en een indoor-waterval en is volgens de BBC 37 miljoen dollar waard.

Lees meer over luxe appartementen: