• Techmiljardair Elon Musk staat op het punt om Twitter te kopen en heeft gezegd dat hij het account van Donald Trump wil herstellen, als de overname doorgaat.
  • Twitter-oprichter Jack Dorsey reageerde daar positief op en tweette dat hij het met Musk eens is dat permanente verbanningen “niet werken.”
  • Dorsey was CEO van Twitter toen het account van voormalig president Trump permanent werd geschorst.
  • Lees ook: Elon Musk wil commerciële bedrijven en politici laten betalen voor Twitter

Oprichter Jack Dorsey van Twitter is het eens met de uitspraak van techmiljardair Elon Musk dat het besluit van Twitter om Donald Trump permanent te weren “moreel verkeerd en ronduit dom” was.

Musk is van plan Twitter voor 44 miljard dollar over te nemen en is in afwachting van goedkeuring van de overname door aandeelhouders en de regelgevende instanties. 

Dinsdag bevestigde de techmiljardair dat hij het account van voormalig president Trump weer zou activeren als de overname doorgaat.

Musk zei tijdens een interview dat hij met Dorsey had gesproken over permanente verbanningen op Twitter. “Hij en ik zijn het erover eens dat dergelijke ingrepen uiterst spaarzaam ingezet moeten worden en echt beperkt moeten blijven tot bots of scam accounts”, aldus Musk.

Dorsey liet middels een tweet weten het eens te zijn met Musk. "Er zijn uitzonderingen (kindermisbruik, ander illegaal gedrag, spam, etc.), maar over het algemeen werken permanente verbanningen niet."

Journalist Dan Primack zette vraagtekens bij de tweet van de voormalige CEO van Twitter, want in een thread die Dorsey in januari 2021 postte, toen Trump net van Twitter was verbannen, zei Dorsey dat het verbieden van Trump "de juiste stap was."

Dorsey antwoordde op Primack: "Het was een zakelijke beslissing, dat had het niet moeten zijn."

"We moeten onze beslissingen altijd opnieuw bekijken en evalueren als dat nodig is. Ik verklaarde in die thread, en geloof nog steeds, dat permanente verbanningen van personen verkeerd zijn", voegde Dorsey eraan toe.

In de tweet zei Dorsey niet dat het account van Trump gereactiveerd zou moeten worden, maar hij tweette wel dat de ban een "zakelijke beslissing" was, waarmee hij bedoelde dat Twitter deze beslissing nam en dat bedrijven deze macht niet zouden moeten hebben.

"We hebben destijds de beslissing genomen op basis van de informatie die we hadden en wat ons het beste leek. Onmogelijke situatie”, twitterde Dorsey. "Ik vind dat een bedrijf dit soort beslissingen eigenlijk niet zou moeten nemen. Vooral niet als het gaat om zoiets belangrijks als de vrijheid van meningsuiting."

Dorsey heeft eerder al zijn steun uitgesproken voor de overname van Twitter door Musk en heeft daarbij gezegd dat hij Musk als de "enige oplossing" ziet voor het socialmediabedrijf.

Het Twitter-account van Trump werd permanent geschorst nadat de toenmalige president een video had gepubliceerd waarin hij relschoppers toesprak die in januari 2021 het gebouw van het Amerikaanse Capitool bestormden. In de video zei Trump "Go home. We love you, you're very special."

Twitter zei vervolgens dat het het account van Trump had opgeschort "wegens het risico op het verder aanzetten tot geweld."

Trump lanceerde daarna zijn eigen social media app, Truth Social, die een opvallende gelijkenis vertoont met Twitter. Trump heeft gezegd dat hij niet naar Twitter zal terugkeren als Musk zijn account weer activeert.

LEES OOK: Als het aandeel Tesla nog eens 11% daalt, moet Elon Musk extra geld ophoesten om Twitter te kunnen kopen – dat zit zo