• Een winnende foto bij de iPhone Photography Awards 2020 is genomen met de iPhone 4. Dat toestel kwam in 2010 op de markt.
  • Omar Lucas uit Peru won in de categorie ‘Mensen’ met zijn foto van drie vrouwen die een traditionele Peruaanse schoudermantel dragen.
  • De iPhone 4 heeft een enkele camera van 5 megapixels. Het was de eerste iPhone waarmee je kon facetimen.

Je hebt niet de nieuwste iPhone nodig om prijswinnende foto’s te schieten.

Vorige week zijn de winnaars van de iPhone Photography Awards 2020 bekendgemaakt. Een van de gelukkigen is Omar Lucas uit Peru. Hij won in de categorie ‘Mensen’ met zijn foto van drie vrouwen die een traditionele Peruaanse schoudermantel dragen.

Het bijzondere is dat de afbeelding is gemaakt met een iPhone 4, een telefoon die in 2010 op de markt kwam. De iPhone 4 heeft een enkele camera van 5 megapixels. Het was de eerste iPhone waarmee je kon facetimen.

Dit is de prijswinnende foto van Lucas:

De hoofdprijs voor beste foto ging naar Dimpy Bhalotia uit het Verenigd Koninkrijk. Met haar iPhone X uit 2017 maakte ze deze zwart-wit foto van drie jongens die van een muur in de Indiase rivier de Ganges springen.

De eerste prijs ging naar Artyom Baryshau uit Wit-Rusland. Ook hij maakte zijn foto op een ouder toestel: de iPhone 6 uit 2014.

Dit jaar viel tevens een Nederlander in de prijzen. De Nederlandse fotograaf Nico Brons behaalde de tweede plek in de categorie 'Landschap' met zijn foto van de Zeeuwse Duinen.

De iPhone Photography Awards is een onafhankelijke wedstrijd die sinds 2007 jaarlijks wordt gehouden. Apple heeft ook een eigen competitie: de Shot on iPhone Challenge. Twee van de winnende foto's van vorig jaar zijn genomen met de iPhone 7, een telefoon uit 2016.

Lees meer over fotografie: