Apple heeft net gloednieuwe iPhones gepresenteerd, maar er is nog genoeg plezier te beleven aan de oudere modellen. En die zijn nu goedkoper dan ooit.

Na de introductie van de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max heeft Apple de prijzen van de oudere modellen verlaagd. De duurste iPhone kost nu 1.159 euro, maar de slechts één jaar oude iPhone 8 is met 689 euro een stuk betaalbaarder.

En de prijs is niet het enige dat leuk is aan de iPhone 8. Het design en de prestaties kunnen nog best opboksen tegen het nieuwe vlaggenschip van Apple.

Hier zijn zes redenen waarom je beter de iPhone 8 kan kopen dan de nieuwe iPhone XS:


1. De iPhone 8 kost bijna 500 euro minder dan de iPhone XS.

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

Als je op zoek bent naar een betaalbare telefoon die goede prestaties levert, dan is de iPhone 8 een goede keus. Hij heeft een vanafprijs van 689 euro.

Als je meer opslagruimte nodig hebt dan gaat de prijs wel fors omhoog. Het 64GB-model kost 689 euro, maar een iPhone 8 met 256 GB kost 859 euro.

Maar dat is nog steeds een betere deal dan de iPhone XS, die minimaal 1.159 euro kost.


2. De iPhone 8 is lichter en dunner dan de iPhone XS.

Foto: Justin Sullivan/Getty Images

Niet iedereen is op zoek naar de allerlichtste en -dunste telefoon. Maar als dat wel belangrijk voor je is, dan is de iPhone 8 de beste keuze

iPhone 8:

  • Gewicht: 148 gram
  • Dikte: 7,3 mm

iPhone XS:

  • Gewicht: 177 gram
  • Dikte: 7,7 mm

3. De iPhone 8 is net als de iPhone XS waterdicht en kan draadloos opgeladen worden.

Foto: Justin Sullivan/Getty Images

Net als de gloednieuwe iPhone XS kan de iPhone 8 worden opgeladen met de draadloze Qi-opladers. Hij is ook tot 30 minuten lang waterdicht op een diepte van een meter (IP67-certificering).

De iPhone XS is wel iets meer waterdicht dan de iPhone 8, want het nieuwe model houdt het in water van anderhalve meter diep tot 30 minuten vol (IP68-certificering).


4. De iPhone 8 heeft een homeknop en een vingerafdrukscanner.

Foto: Jack Taylor/Getty Images

Hoewel het niet de nieuwste technologie is van Apple zal iedereen die gewend is aan de oudere modellen het prettig vinden dat er een fysieke homeknop op zit en een vingerafdrukscanner om je telefoon te ontgrendelen.

Sinds de iPhone X is Apple gestopt met de thuisknop en de vingerafdrukscanner ten faveure van Face ID, de 3D-gezichtsherkenningstechnologie van Apple. De iPhone XS gebruikt ook Face ID.


5. De iPhone 8 heeft een hele goede camera die bijna gelijkwaardig is aan die van de iPhone XS.

Foto: Justin Sullivan/Getty Images

De iPhone 8 mist een aantal cameratoepassingen die de iPhone XS-camera zo geweldig maken. Hij heeft geen portretmodus en ruime opties voor portretbelichting, je kan geen Animoji of de nieuwe Memoji gebruiken en hij heeft geen 2x optische zoom.

Maar dat gezegd hebbende heeft de iPhone 8 nog steeds een geweldige camera. De frontcamera heeft vrijwel dezelfde specificaties als de iPhone XS, met een 7-megapixellens met een f/2.2 opening en mogelijkheid om video op te nemen in 1080p.

De hoofdcamera van de iPhone 8 heeft dezelfde 12 megapixel groothoeklens met een f/1.8 opening als de iPhone XS en je kan er ook 4K video's mee maken.


De iPhone 8 krijgt iOS 12, de nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple, dezelfde software als waar de iPhone XS op draait.

Foto: Justin Sullivan/Getty Images

Alle iPhones vanaf de iPhone 5s krijgen iOS 12. Dat betekent dat de iPhone 8 op dezelfde versie van Apple's besturingssysteem zal draaien als de iPhone XS.

In iOS 12 zit een aantal belangrijke verbeteringen. Zo moet de software oudere telefoons sneller maken, zijn notificaties van dezelfde app nu gegroepeerd en is Siri een stuk intelligenter.

LEES OOK: Apple stopt met de verkoop van de iPhone SE – en dat terwijl het juist zo’n populair toestel is