Apple heeft dinsdag twee grotere versies van de iPhone gepresenteerd. De prijs van de iPhone 6 (16GB) is dezelfde als waarvoor de iPhone 5s vorig jaar in de verkoop ging: 699 euro.

De iPhone 6 heeft een scherm van 4,7 inch (11,9 centimeter), de 6 Plus meet 5,5 inch (14 centimeter). Beide toestellen zijn daarmee groter dan hun voorgangers en zijn tevens dunner gemaakt. Verder zijn de beeldschermen van de toestellen verbeterd en is het design aangepast, waardoor ze veel ronder zijn dan de bestaande iPhones.

De grotere schermen werden alom verwacht en zijn door concurrenten van Apple al eerder ingevoerd. Een groter scherm maakt het aantrekkelijker om filmpjes te kijken op de smartphone en vergemakkelijkt het gebruik van mobiel internet. Vooral in China en Japan, twee van de grootste markten van Apple, zijn telefoons met grotere schermen populair.

Vanaf 26 september in Nederland

Apple brengt de nieuwe iPhones in eerste instantie in acht landen op de markt, maar nog niet direct in China. Tegen het einde van het jaar moeten de toestellen, die geleverd worden in zwart, goud en zilver, in 115 landen verkrijgbaar zijn.

De nieuwe Apple-telefoons zijn vanaf 26 september te koop in Nederland. De 16GB-versie van de iPhone 6 gaat los 699 euro kosten, maakte Apple bekend. Voor hetzelfde model van de iPhone 6 Plus moet je 799 euro neertellen.

De prijs van de iPhone 6 (16GB) is dezelfde als waarvoor de iPhone 5s vorig jaar in de verkoop ging. Opvallend is dat een versie met 32GB aan interne opslag dit jaar ontbreekt.

De iPhone 5c is in prijs gezakt naar 399 euro. De iPhone 4s is niet langer verkrijgbaar.

Lees ook

Wat Apple niet vertelde over zijn smartwatch: hoelang gaat de batterij mee?

Apple Watch: tegen deze smartwatches moet Apple opboksen

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl