• De originele iPhone, die precies 15 jaar geleden op de markt kwam, zette de toon voor de moderne smartphone.
  • In de loop der jaren is de Apple’s smartphone uitgegroeid tot een krachtige computer met professionele camera’s.
  • Hier lees je hoe de iPhone is veranderd sinds de lancering in 2007.
  • Lees ook: De iPhone 14 komt dit najaar: dit kun je wel en niet verwachten.

Precies 15 jaar geleden veranderde de wereld van de technologie voorgoed. 

Toen Steve Jobs, medeoprichter en CEO van Apple, op 29 juni 2007 de originele iPhone onthulde, noemde hij het “een iPod, een telefoon en een internetcommunicator”, alles in één. Hoewel Jobs wist dat de iPhone de manier waarop we communiceren en toegang hebben tot internet zou veranderen, kon zelfs hij niet voorspellen hoe groot de impact precies zou zijn.

De eerste iPhone legde de basis voor de moderne smartphone en luidde het tijdperk in waarin computers op zakformaat elke vraag met een druk op de knop konden beantwoorden. Nu gebruiken meer dan 5 miljard mensen wereldwijd mobiele diensten, volgens schattingen van GSMA Intelligence. In de VS brengen mensen gemiddeld meer dan vier uur per dag door op hun telefoon, blijkt uit gegevens van Insider Intelligence.

Alles wat we doen, van de manier waarop we werken, communiceren, winkelen, reizen, onze financiën beheren en entertainment ervaren, kan worden gedaan via een smartphone. En voor tientallen miljoenen mensen wereldwijd gebeurt dat op een iPhone. 

Laten we eens kijken hoe de iPhone zich ontwikkelde sinds de lancering in 2017.

De iPhone bestaat 15 jaar: hoe de iconische smartphone van Apple de wereld voor altijd veranderde en hoe hij sinds 2007 is geëvolueerd

LEES OOK: Apple maakt een einde aan het invullen van CAPTCHA’s met iOS 16 en MacOS Ventura