Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse presentatie van Apple met de nieuwe iPhone.

Apple heeft nog steeds niets officieel bekend gemaakt over de telefoon, maar er komen steeds meer geruchten naar buiten.

De nieuwe iPhone krijgt vermoedelijk camera-upgrades en een gigantische hoeveelheid opslag.

Over ruwweg twee tot drie weken is presenteert CEO Tim Cook van Apple de nieuwste iPhones.

Hoewel Apple nog steeds niets loslaat over de nieuwe iPhone, die overigens misschien niet eens ’13’ gaat heten, vliegen de geruchten je om de oren. Het gaat hierbij om upgrades voor de camera’s, de processor, opslagruimte en meer.

Ben je fan van de camera’s op de iPhone? Dan kun je je borst natmaken dit jaar. Volgens Bloomberg komt de portretmodus namelijk naar de video-modus. Dit zou ervoor zorgen dat je ook bij video’s alleen de voorgrond kunt scherpstellen, waardoor de achtergrond wazig wordt. Iets wat voorheen alleen mogelijk was bij foto’s. Videobeelden kunnen voortaan opgeslagen worden in het ‘ProRes’-formaat. Dit is een door professionals gebruikt bestandstype voor 4K- en HD-beelden.

Foto’s zou je kunnen aanpassen met behulp van kunstmatige intelligentie. Dit moet je meer controle geven over kleur, contrast en warmte van het beeld tegenover een standaard filter.

Daarnaast lijkt het erop dat de ‘notch’ (het zwarte blokje in het scherm waarin onder andere de selfie-camera zit) een stuk kleiner gaat worden. Dit omdat Apple mogelijk enkele sensors uit de notch omhoog verplaatst naar de rand van de telefoon.

120Hz-schermen voor de Pro-modellen

Het scherm wordt niet alleen groter, maar mogelijk ook sneller. Naar verluidt zou Apple 120Hz-schermen in de Pro-modellen van de nieuwe telefoons gaan plaatsen. Deze verversen het beeld 120 keer per seconde, in plaats van de 60 keer per seconde op de huidige iPhones. Dit zorgt voor een algeheel soepelere interactie met de telefoon.

Op het gebied van geheugenopslag zou de nieuwe iPhone tot maar liefst 1 terabyte kunnen bevatten, meldt Daniel Ives, een analist bij Wedbush Securities. Dat is ongeveer twee keer zoveel als het huidige topmodel. Volgens Ives kunnen we in de derde week van september een aankondiging van Apple verwachten.

Het is belangrijk om te weten dat Ives’ voorspellingen vaker niet, dan wel uitkomen. Hij voorspelde eerder dit jaar dat Apple nieuwe MacBook Pro’s en een slimme bril, Apple Glasses, zou tonen tijdens de WDCC-conferentie. Ook dacht hij dat Apple een derde versie van de AirPods zou uitbrengen in 2019. Al deze apparaten zijn nog nooit getoond door de techgigant uit Cupertino.

Lees ook: Een ‘nieuwe’ refurbished iPhone is hot: deze modellen kun je kopen tussen de €400 en €600

Geen iPhone 13, want dat brengt ongeluk

Als laatste blijken er nog wel wat twijfels te zijn over de naamgeving van Apple’s nieuwste telefoons. Sommigen beweren dat het bedrijf de iPhone 13 een andere naam gaat geven, omdat het nummer 13 voor ongeluk zou staan. Nu is Apple niet altijd even consistent geweest met naamgeving, we gingen van 8 naar X, wat voor 10 staat. Het kan dat Apple 13 overslaat.

De iPhone 12 verscheen in oktober vorig jaar in vier smaken: de iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 max. Het is onduidelijk of de nieuwe lichting iPhones in een vergelijkbare modelverdeling krijgt.

Ook lijkt het erop dat de iPhone 13 geen last heeft van de productieproblemen die de iPhone 12 meemaakte door de coronapandemie. Hierdoor kan Apple’s nieuwste telefoon niet in oktober, maar al in september in de winkels liggen.

Eerder gingen we dieper in op de geruchten rondom de iPhone 13. We keken naar welke er vermoedelijk zouden komen en wat de veranderingen zouden kunnen betekenen. Ook keken we naar geruchten waarvan we het leuk zouden vinden als ze waar zouden zijn, maar waarvan we nu al met enige zekerheid kunnen zeggen dat ze waarschijnlijk niet op de iPhone 13 terug te vinden zijn. Klik op de link hieronder om het hele artikel te lezen.

LEES OOK: De iPhone 13 komt eraan, maar wat gaat Apple verbeteren? Dit is wat we weten