Financieringsplatform October – met ook een vesstiging in Amsterdam – heeft in een nieuwe investeringsronde 35 miljoen euro opgehaald. Daarvan komt 15 miljoen euro van het de Nederlandse overheid opgerichte Invest-NL, zo schrijft de Europese Commissie.

De overige 20 miljoen wordt ingelegd door het Europees Investeringsfonds (EIF). Met de toezeggingen wil October extra investeerders aantrekken om meer mkb-ondernemingen van financiering te kunnen voorzien.

Het totaalbedrag dat October heeft opgehaald voor zijn fonds is nu 100 miljoen euro. Het geld zal gaan naar het vijfde fonds dat October ter beschikking stelt aan bedrijven in Frankrijk, Nederland, Italië, Duitsland en Spanje.

Naar verwachting kunnen daarmee ruim 3000 leningen worden verstrekt voor een totaalbedrag van 400 miljoen euro. Volgens October lopen de leningen uiteen van bedragen van 10.000 euro tot 2 miljoen euro, waarbij het gemiddelde bedrag uitkomt op 130.000 euro.

Invest-NL is in handen van het ministerie van Financiën en richt zich naar eigen zeggen op duurzaam ondernemen. Specifiek komt het geld uit de Dutch Alternatieve Credit Instrument (DACI), een fonds dat in 2021 door de Nederlandse overheid, Invest-NL en het EIF werd gelanceerd. Dit fonds investeert in andere fondsen met als doel Nederlandse mkb'ers toegang te geven tot andere vormen van financiering.

October, ontving eind 2021 ook al een bedrag uit de DACI, ter waarde van 10 miljoen euro. Voor 2018 was het bedrijf bekend als Lendix.

LEES OOK: Europese techstartups haalden €100 miljard aan financiering op: een dipje van 16%