Het investeringsvehikel van de familie Blokker heeft het resterende belang in Beter Bed van de hand gedaan.

De aandelenkoers van het beddenbedrijf stond de afgelopen jaren onder druk, mede door problemen bij een inmiddels verkochte dochteronderneming in Duitsland.

Het aandeel Beter Bed staat in vergelijking met het begin van het jaar weer op winst, maar in vergelijking met vier jaar geleden is er sprake van een serieuze waardedaling.

De familie Blokker heeft haar aandeel in slaapwinkelbedrijf Beter Bed verkocht. Maandag meldde de familie bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat hun belang is teruggebracht tot nul.

De koers van Beter Bed liep na een dip aan het begin van de coronacrisis dit jaar weer langzaam op, zodat er ten opzichte van het begin van dit jaar een winst te zien is. Die stijging kan echter niet voorkomen dat de koers over de laatste vier jaar dik in de min zit.

Het investeringsvehikel van de familie Blokker, HB Capital (vroeger Breedinvest), bezit al zeker 18 jaar een belang in de beddenwinkel, zo weet RTL Nieuws. HB Capital zou een pakket van zo’n 1,1 miljoen aandelen in handen hebben gehad.

Het aandelenpakket was maandag ruim 3 miljoen euro waard, maar zou vier jaar geleden nog een dikke 25 miljoen euro hebben opgebracht, becijferde RTL.

Lees ook op Business Insider

De koers van de aandelen zakte de afgelopen jaren onder meer door problemen bij een inmiddels verkochte dochteronderneming in Duitsland.

LEES OOK: Familie Blokker verkoopt Blokker via management buy-out aan topman Michiel Witteveen