Dennenappels kun je gratis rapen in het bos, maar je kunt ze ook halen bij Intratuin. Het tuincentrum verkoopt ze per twee in een plastic bakje.

Prijskaartje: 4,99 euro.

Twitteraar @IkwasinHaren was een van de eersten die zich daar afgelopen weekend druk over maakte: “Okay. Nederland is af. De dennenappels die ik van mijn stoepje veeg worden bij de Intratuin voor 5 euro per twee verkocht. De mensen zijn compleet geschift!”

Mensen ergeren zich ook aan het milieuonvriendelijke karakter. “Afgevallen dennenappels worden opgeraapt en per twee in een plastic doos gedaan en met dieselvrachtwagens naar filialen gebracht”, schrijft Lars Boelen. “We sporen niet.”

Het tuincentrum doet online nog z’n best om de dennenappels aan te prijzen. “De dennenappels maritima van Intratuin zijn vrolijk, decoratief en met een beetje nepsneeuw snel in winterse sfeer te krijgen”, aldus de webshop. “De dennenappels kunnen gemakkelijk gebruikt worden in een kerststuk of als decoratie op een kerstkrans.”

De dennenappels van 5 euro zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals groen, bordeaux of cappuccino, maar ook gewoon naturel. “Voor ieder wat wils”, aldus Intratuin, die ook kleinere dennenappels verkoopt voor 2,49 euro per doosje.

Een woordvoerder van Intratuin laat aan Editie NL weten dat er geen beestjes in de dennenappels zitten, omdat ze zijn behandeld met een speciale was. “Ik snap wel dat mensen het misschien gek vinden, maar je kunt ook kastanjes kopen in de supermarkt en die liggen ook gewoon in het bos.”

Lees ook op Business Insider

Voor wie echt geen zin heeft om naar het bos te gaan om de woning in kerstsferen te brengen: de tuinwinkel verkoopt ook dennentakken per halve kilo voor 7,99 euro.

LEES OOK: Over deze 11 alledaagse supermarktproducten moet je volgens de Keuringsdienst van Waarde twee keer nadenken voordat je ze koopt