Intertrust verwacht geen negatieve gevolgen te ondervinden van het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Dat stelde de financieel dienstverlener donderdag bij de presentatie van zijn halfjaarresultaten.

De Brexit kan het belastinglandschap in Europa verder versplinteren, verwacht Intertrust. Dit zal volgens het bedrijf echter niet slecht uitpakken voor zijn dienstverlening. De daling van het pond die sinds het Britse EU-referendum is ontstaan, heeft vooralsnog slechts een “beperkt” effect gehad op het resultaat, liet de onderneming weten

Intertrust zag zijn omzet afgelopen halfjaar met ruim 6 procent groeien ten opzichte van een jaar eerder, tot 176,7 miljoen euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebita) steeg met bijna 5 procent naar 71 miljoen euro.

Het bedrijf boekte een nettowinst van 52 miljoen euro. Dat komt overeen met 0,61 euro per aandeel en Intertrust herhaalde de verwachting dat de winst over heel 2016 minstens 1,30 euro per aandeel zal bedragen.

Positief signaal

Analisten van Berenberg constateren donderdag dat de herhaling van de jaarprognose van Intertrust positief is. Berenberg herhaalde het koopadvies op het aandeel, hoewel de prestaties in het tweede kwartaal onder de verwachting van de kenners uitkwamen.

Intertrust gaf verder ook aan dat de overname van Elian waarschijnlijk in september zal worden afgerond. Dat is eerder dan verwacht volgens Berenberg, dat uitging van afronding op de laatste dag van het jaar.

Het aandeel Intertrust was omstreeks 10.30 uur een van de weinige stijgers bij de middelgrote fondsen, met een plus van 0,8 procent tot 20,04 euro. De volumes waren daarbij wel veel lager dan het driemaands gemiddelde.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl