ING lanceert samen met financierngsplatform Funding Options een marktplaats voor MKB-financiering. Dit platform is ook toegankelijk voor andere externe verstrekkers van financieringen.

ING is naar eigen zeggen de eerste Nederlandse bank met een dergelijk platform waarop zowel eigen als concurrerende financieringsmogelijkheden worden aangeboden.

Het MKB-platform brengt geen provisie in rekening bij de ondernemer. De externe aanbieders van financiering betalen een zogeheten ‘successfee’ aan het platform.

Afhankelijk van de behoefte kunnen ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf verschillende vormen van financiering onderzoeken, van de aanvulling van werkkapitaal tot schuldfinanciering voor de langere termijn.

ING begeeft zich met het platform op het terrein van fintechbedrijven zoals Funding Circle, die platforms aanbieden voor schuldfinancering via crowdfunding.

In het geval van Funding Circle gaat het inmiddels om een combinatie van geld dat door groepen particulieren beschikbaar wordt gesteld en de inleg van grotere professionele partijen zoals verzekeraars en pensioenfondsen.

LEES OOK Aegon sluit Britse miljoenendeal met crowdfundingplatform Funding Circle, dat ook in Nederland grote ambities heeft

Lees ook op Business Insider