Een echtpaar uit India heeft hun eigen zoon en diens vrouw voor de rechter gesleept. De aanklacht: het uitblijven van de komst van een kleinkind. De ouders beschuldigen zoon en schoondochter van “mentale wreedheid.”

Wat betreft Sanjeev Prasad (61) en zijn vrouw Sadhana (57) moeten de zoon en zijn vrouw hen omgerekend 625.000 euro betalen, zo meldt de BBC. Althans, als ze niet binnen een jaar met een kleinkind op de proppen komen.

De argumentatie is dat de ouders van de 35-jarige Shrey Sagar flink wat geld hebben gestoken in het onderhouden van hun zoon. Tegenover de krant The Times of India vertelt het koppel dat ze onder meer ruim 60.000 euro hebben besteed aan een vliegopleiding in de Verenigde staten voor hun zoon. Bovendien hebben hij en zijn vrouw Shubhangi Sinha een luxe auto gekregen bij het huwelijk.

“Ik heb maar één zoon. En ik heb al m’n spaargeld gestoken in zijn opvoeding”, aldus Sanjeev Prasad tegenover The Times of India. “In 2007 is hij teruggekeerd uit de Verenigde Staten. Hij was zijn baan daar kwijtgeraakt en kon twee jaar lang geen nieuwe baan vinden. Ik heb hem in die tijd ook financieel ondersteund.”

Sanjeev Prasad heeft naar eigen zeggen het huwelijk van zijn zoon met de inmiddels 31-jarige Shubhangi geregeld, nadat zijn zoon eindelijk een baan had gevonden. Maar hij spreekt nu van "geestelijke mishandeling" door zijn zoon en diens vrouw, omdat ze na zes jaar huwelijk nog geen kleinkind hebben geproduceerd.

Volgens vader Prasad leven de zoon en diens vrouw in verschillende delen van India vanwege hun werk.

De advocaat van de ouders betoogt dat het niet meer dan redelijk is dat er een kleinkind komt, of anders in ieder geval een vorm van financiële compensatie. "Het is de droom van elke ouder om grootouder te worden. Ze hebben daar jaren op gewacht."

De zaak komt op 17 mei voor de rechter in India, aldus de BBC.

LEES OOK: Elon Musk wil graag zijn Chinese dubbelganger ontmoeten, als hij geen deepfake is