Er komen steeds meer details naar buiten rond de plannen van Microsoft om een concurrent van Slack in de markt te zetten. Volgende week zou de softwarereus uit Redmond een eigen zakelijke chatapp onthullen, schrijft Tom Warren van The Verge.

De Slack-killer zou Microsoft Teams gaan heten, waar intern tot nu toe de naam Skype Teams is gebruikt.

Net als Slack kunnen gebruikers channels (kanalen) aanmaken voor de verschillende groepen die werken aan een project.

Screenshots van de nieuwe app lekten twee maanden geleden uit via Mehedi Hassan van MSPowerUser. Daarop is te zien dat gebruikers op elkaar kunnen reageren zoals op Facebook, met gegroepeerde reacties.

Als dit je allemaal wel erg bekend voorkomt, dan kan dat kloppen. Ooit was een bedrijf genaamd Yammer, dat zich in de markt zette als Facebook voor kantoor. Microsoft kocht Yammer in 2012 voor 1,2 miljard dollar en integreerde de software in online kantoorsoftwarepakket Office 365.

Yammer bestaat nog steeds en lijkt wel heel erg op de gelekte foto's van Microsoft Teams. Of Teams een geheel nieuw product is of gebaseerd is op Yammer, daar komen we volgende week waarschijnlijk achter.

Eerder waren er geruchten dat Microsoft Slack afgelopen voorjaar overwoog om Slack te kopen voor 8 miljard dollar. Maar volgens ingewijden stond oprichter Bill Gates niet achter de overname en besloot CEO Satya Nadella daarop om het plan te begraven.

Zo ziet een gegroepeerd gesprek eruit in Yammer:

Yammer 2016

Foto: Yammer source Microsoft

 
En hier is een gelekt screenshot van Microsoft Teams.

Skype teams hero

Foto: MSPoweruser