Lekker aan het slapen en dan ineens de knie of de elleboog van je partner in je rug voelen? Autofabrikant Ford kan er nu voor zorgen dat je partner op de juiste bedhelft blijft met de principes van de rij-assisentietechnologie die je auto in de juiste rijbaan houdt.

Ford gebruikt technologie met druksensoren om te voorkomen dat je bedpartner jouw kant op rolt. Als dat dreigt te gebeuren zorgt een ingebouwde lopende band ervoor dat je partner automatisch weer wordt teruggebracht naar zijn of haar bedhelft, schrijft RTL Z.

Het zogeheten Ford Lane-Keeping Bed is een prototype binnen het programma Ford Interventions, waarmee de autofabrikant experimenteert met het toepassen van autotechnologie voor het oplossen van alledaagse problemen.

Eerder kwam Ford al met een hondenhok met noise cancelling en een babywiegje die een rit op de achterbank van de auto simuleert.

Het Ford Lane-Keeping Bed is niet te koop, maar misschien moet je er op deze Valentijnsdag ook maar gewoon even van genieten als je partner even lekker tegen je aan komt liggen.

Lees ook op Business Insider