• De houten modelhanden van IKEA worden gebruikt als decoratie of als referentie voor kunstenaars die handen willen leren tekenen.
  • Om te voorkomen dat klanten deze modelhanden hun middelvingers laten opsteken, heeft een filiaal de vingers vastgebonden met tiewraps.
  • Een werknemer beschreef dat hij in zijn IKEA-winkel een “veld vol middelvingers” zag.

Een IKEA-filiaal in Canada heeft een creatieve oplossing gevonden om te voorkomen dat mensen de houten modelhanden die het woonwarenhuis verkoopt middelvingers laten opsteken.

Het product, genaamd ‘HANDSKALAD’, is 30 centimeter hoog en kost in Nederland 9,99 euro. De houten modelhanden worden vaak gebruikt als decoratie of om kunstenaars te helpen bij het leren tekenen van handen.

Een Reddit-post op de subreddit ‘mildlyinteresting’ toont hoe de middelvinger van een IKEA-modelhand is vastgebonden met een tiewrap – vermoedelijk om te voorkomen dat klanten alleen de middelvinger van het object opsteken.

Michael Symons, die de foto van de vastgebonden hand in een IKEA-filiaal in Winnipeg nam, was met zijn vrouw aan het winkelen voor babybedjes toen hij op de ludieke oplossing stuitte.

“Ik moest meteen lachen toen ik het zag, want mijn eerste ingeving was om de middelvinger op te steken”, vertelde hij aan Insider. Hij nam een foto en postte die op het online forum.

Perrine Marion, die bij een IKEA-filiaal in Frankrijk werkt, kon ook lachen om de foto en zei dat zijn winkel hetzelfde zou moeten doen.

“Soms ontdek je aan het eind  van de dag een veld vol middelvingers”, vertelde Marion aan Insider. “Meestal betrappen we mensen er niet op, maar als we het zien, lachen we erom.”

“Het zijn meestal tieners die dit voor de lol doen, dus ja, het is geen ramp”, aldus de Fransman.

LEES OOK: Deze IKEA-tafel tover je voor een paar tientjes om tot look-a-like van een iconisch designmeubel dat zeker €2.000 kost