IKEA roept nog meer chocoladerepen terug.  Een maand geleden werden alle repen pure chocolade teruggeroepen omdat er sporen van hazelnoot en amandel in konden zitten en dit niet duidelijk op de verpakking was vermeld. Dat kan gevaarlijk zijn voor mensen die een allergie hebben voor hazelnoot of amandel.

Het ging toen om alle repen van 100 gram pure chocolade CHOKLAD MÖRK 60% en CHOKLAD MÖRK 70%.

Aan het lijstje zijn nu zes andere producten toegevoegd. Het gaat om de 180 gramsrepen Choklad Lingon & Blåbar (vossenbes en blauwe bes), 100 gramsrepen Choklad Ljus UTZ (melk) en Choklad Nöt UTZ (hazelnoot), 450 gramsverpakkingen Godis Chokladkrokant (butterscotch), 168 gramsverpakkingen Godis Chokladrån (chocoladewafeltjes) en de 400 gramspotten Chokladkrokant Bredbar (butterscotch spread).

Allergie voor hazelnoten is een veelvoorkomende voedselallergie en kinderen kunnen er goed ziek van worden. Zo kunnen ze een heftige huiduitslag krijgen, zwellingen in de mond en keel en ademhalingsproblemen. Hierdoor kunnen ze zelfs overlijden.

IKEA verkoopt de producten sinds 25 juli niet meer. Consumenten kunnen die terugbrengen naar de winkel en krijgen dan hun geld terug.

Traphekjes

De ellende met de chocoladerepen volgt op een recente terugroepactie van traphekjes door het woonwarenhuis. De traphekjes die jarenlang door het Zweedse woonwarenhuis zijn verkocht, blijken onveilig. Het bedrijf heeft meldingen binnengekregen over kinderen die van de trap zijn gevallen nadat de hekjes onverwachts waren opengegaan. In enkele gevallen leidden de valpartijen tot lichamelijk letsel, meldde IKEA zelf in een advertentie.

(Bron: ANP/Z24)

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl