Goed hybride samenwerken in een team is afhankelijk van de afspraken die je als bedrijf én als team maakt. Bij VodafoneZiggo maken mensen zo bijvoorbeeld binnen een team afspraken over wat ze wanneer gaan doen.

Michiel Meyer van Workwize geeft aan dat er geen ‘one size fits all’ is voor succesvol hybride werken, je moet als bedrijf kijken naar welke mensen er binnen je organisatie zitten en hoe die graag willen werken en waar zij behoefte aan hebben.

Werkgeluk graagt direct bij aan de bottom line van een organisatie, daarom vindt focusexpert Mark Tigchelaar dat je daar als organisatie ook echt werk van moet maken. Als iets je werkgeluk onderuit haalt zijn het de talloze onderbrekeningen waar mensen nu op het werk mee te maken krijgen.

 

Nu thuiswerken een blijvertje is gebleken, zoeken werkgevers en werknemers naar een nieuwe balans. Hoe bereik je werkgeluk als mensen op afstand werken? Daarover ging deze speciale editie van Business Insider Live: Work Happy! Heb je de uitzending gemist? Kijk hier de hele uitzending terug.

Onder leiding van presentator Joost Hoebink buigen experts en ervaringsdeskundigen zich in Business Insider Live: Work Happy! over de vraag: wat is werkgeluk? Aan de desk in de studio Strand Zuid in Amsterdam ontvangt Hoebink een keur aan gasten. Maartje Wolff is opsteller van het ‘Manifest voor Werkgeluk’. Zij pleit aan tafel voor meer maatwerk binnen bedrijven.

Daarnaast schuift Mark Tigchelaar aan. Deze focusexpert weet alles over aandacht en afleiding en wat je moet doen om concentratieverlies tegen te gaan. Michiel Meyer van Workwize is in het gat van het hybride werken gesprongen als ‘ontzorger’ voor bedrijven die hun medewerkers-op-afstand zo goed mogelijk willen bedienen.

Business Insider Live! Work Happy wordt mede mogelijk gemaakt door HP.