De gespannen verhouding tussen Rusland en de Europese Unie heeft geen effect op truckmaker DAF. Het Russische transportbedrijf Monopoly plaatst een grote order.

Het Eindhovense DAF Trucks heeft opnieuw een grote order binnengehaald. Het Russische transportbedrijf Monopoly bestelt 700 trucks bij de Nederlandse vrachtwagenproducent. DAF maakte dit dinsdag bekend.

De order werd ondertekend op de IAA-tentoonstelling in Hannover, een van de grootste beurzen voor bedrijfswagens. De voertuigen worden dit jaar en volgend jaar geleverd aan Monopoly. De vloot van de Russische transportonderneming bestaat dan uit ruim 1000 trucks, waarvan 700 van DAF.

Russische order DAF

De order is voor Monopoly het begin van een langdurige samenwerking met DAF en haar dealernetwerk, zei directeur Ilya Dmitriev van het Russische transportbedrijf.

De Russische order is voor DAF de tweede grote bestelling in korte tijd. Vorige week maakte de truckfabrikant bekend dat het Hongaarse Waberer’s International 1000 nieuwe vrachtwagens koopt om zijn vloot te vernieuwen.

Waberer's International, een van de grootste Europese transportbedrijven, bestelde vorig jaar al 600 trucks bij DAF. Als gevolg van de nieuwe order gaat bijna de helft van de vloot van 3300 vrachtwagens van Waberer’s bestaan uit DAF trucks.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl