Een Apple Watch waarschuwde een 17-jarige sportfanaat over een naderende dood. Als kers op de taart kreeg de tiener een zomerbaan aangeboden door Tim Cook.

Paul Houle (17) stond op het footballveld voor een training, toen hij last kreg van pijn op de borst en in de rug, schrijft Quartz. Houle had z’n Apple Watch om, die een waanzinnig hoge hartslag van 145 slagen per minuut. Toen hij naar huis ging bleef de Apple Watch 145 slagen per minuut aangeven. En ook na een dutje.

Dodelijke spierziekte

Tijd om even naar de spoedeisende hulp te gaan, besloot Houle. “Als ik die hartslag niet had afgelezen van mijn Apple Watch, had ik er niets aan gedaan”, zei Houle tegen een lokaal station. Bij de spoedeisende hulp bleek Houle rabdomyolyse te hebben – een spieraandoening die wordt veroorzaakt door overmachtig sporten. Het had Houle fataal kunnen worden.

Het aangrijpende verhaal deed Apple-topman Tim Cook naar de telefoon grijpen. Niet alleen bood hij Houle in een persoonlijk gesprek een zomerstage aan op het hoofdkantoor Apple, Houle kreeg ook een nieuwe iPhone cadeau.

Toch mooi: een Apple Watch zet je niet alleen aan om meer te bewegen, maar ook om het af en toe eens wat rustig aan te doen.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl